GAÜ’de Usta Çırak Sergisi Düzenleniyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de Usta Çırak Sergisi Düzenleniyor

Erzurum Atatürk Üniversitesinin hazırladığı, Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek ve Türkiye'nin 23 resim üstadının ve birer öğrencilerinin eserlerinden oluşan USTA - CIRAK sergisinin açılışı, 21 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 17:30'da gerçekleşiyor.
.
GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi alanında gerçekleşecek olan sergide, resim duayenleri ve ustaları Abidin Dino, Adnan Çoker, Ayça Alper Akçay, Basri Erdem, Bedri Baykam, Burhan Doğançay, Bünyamin Özgültekin, Cevat Demir, Devrim Erbil, Devabil Kara, Evren Kavukçu, Fatih Mika, Fikret Haşimov, Hüsamettin Koçan, Mehmet kavukçu, Mustafa Altıntaş, Mustafa Ata, Müjde Ayan, Süleyman Saim Tekcan, Özdemir Altan, Utku Varlık, Zahit Büyükişleyen ve Zekai Ormancı'nın eserleri sergilenecek.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, serginin yanı sıra, 21 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 14:00'te sergi ile ilgili GAÜ Millennium Senato Kongre Salonunda seminer gerçekleştirileceği belirtildi. Seminerde, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Adil'e ilaveten Türkiye'den Devlet Sanatçısı ve Ressam, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Prof. Dr. Devrim Erbil, Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Konseyi Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin, ve Ressam Prof. Dr. Cevat Demir’in konuşma yapacağı bildirilen açıklamada, sergiye ve seminere tüm sanat severlerin katılabileceği vurgulandı.