Okul Öncesi Eğitimde Eğilimler ve Uygulamalar Sempozyumu Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

Okul Öncesi Eğitimde Eğilimler ve Uygulamalar Sempozyumu Başladı

Girne Amerikan Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından düzenlenen “Okul Öncesi Eğitimde Eğilimler ve Uygulamalar Sempozyumu” bugün yapılan açılış töreni ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan sempozyumun açılış törenine Milli Eğitim Bakanlığı Müdürü Rauf Ataöv, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Mehmet Avcı, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. DR. Yıldırım Öner, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından, Okul Öncesi Eğitimde Eğilimler ve Uygulamalar Sempozyumunun birinci günü ilk oturumunun konusu olan ‘Okul Öncesi Eğitim Programı’ ve ‘Öğretmenlik Uygulamaları’ sunumunu Prof. Dr. Gelengül Haktanır yaptı.

Sempozyumda Yrd. Doç. Dr. Zeynep Kurtulmuş’un yaptığı birinci gün üçüncü oturum konusu olan ‘Alile Katılımı’ adlı sunumun ardından ise Doç. Dr. Neslihan Avcı ‘Erken Çocukluk Eğitiminde Değerlendirme’ adlı sunumu yaptı.

GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezinde gerçekleştirilin ve 3 gün sürecek olan sempozyumda Prof.Dr. Gelengül Haktanır, Prof.Dr. İbrahim Halil Diken, Doç.Dr. Neslihan Avcı, Yrd.Doç.Dr. Özlem Alkan Ersoy, Yrd.Doç.Dr. Mesut Saçkes, Yrd.Doç.Dr. Zeynep Kurtulmuş, Dr.İlknur Özal Göncü, ünlü çocuk kitapları yazarları Uzm. Ayşe Turla, Aysel Gürmen ve Koray Avcı Çakman konuşmacı olarak yer alıyor.

Elde edilen gelirin iki anaokulun restore edilmesi için kullanılacağı sempozyumun sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecek.