Amerikan Koleji’nden Atletizmde Büyük Başarı

Amerikan Koleji’nden Atletizmde Büyük Başarı

Girne Amerikan Üniversitesi Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji öğrencileri, Lefkoşa Atatürk stadyumunda gerçekleştirilen, Milli Eğitim Bakanlığı İlkokullar Atletizm Bölge Seçmelerinde büyük başarı elde etti.

Amerikan Koleji ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisi Taygun Derviş, ilkokul 4’üncü sınıf erkekler kategorisinde 100 metre ve 1000 metre koşusunda Girne bölge birincisi olurken, aynı zamanda 1000 metre koşusunda KKTC birincisi oldu.

5. sınıf kız öğrenciler katagorisinde ise yine Amerikan Koleji 5. Sınıf öğrencisi Suzan Su Çırakoğlu 100 metre koşusunda Girne Bölge ve KKTC ikincisi oldu.

KKTC İlkokullar Atletizm Uzun Atlamada ise, Amerikan Koleji 5. sınıf öğrencisi Tara Kamalı Girne ikincisi olurken, 4. sınıf öğrencisi Anastasiya Novstya Gukovskaya Girne bölge uzun atlamada birinci, genel sıralamada ise ikinci oldu.
Ayrıca, Amerikan Koleji Kız bayrak takımı Girne Bölge ücüncüsü olurken, Atletizm kolu öğrencileri gösterdikleri başarılarla 12-13 Mayıs 2014 tarihlerinde Lefkoşa'da yapılacak olan Atletizm Şampiyonası’nda final oynamaya hak kazandı.