GAÜ’nün 5 Yeni Bölümüne YÖDAK’tan Onay

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’nün 5 Yeni Bölümüne YÖDAK’tan Onay

•5 Yeni Bölümüne YÖDAK’tan Onay Alan GAÜ, Yeni Bölümlerine Eylül 2014’te Öğrenci Alımaya Başlayacak

•GAÜ Pilotaj Bölümü İçin KKTC’de İlk Kez Dünya Standartlarında Oluşuma Gidildi

Girne Amerikan Üniversitesi 30’uncu akademik yılını kutlamaya hazırlanırken, Pilotaj eğitimine küresel boyutta yeni bir hareket getirmesinin ardından 4 yeni bölüme daha, KKTC Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordiasyon Kurulu (YÖDAK) onayı alarak Eylül 2014’te öğrenci alımına başlıyor.

GAÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, yeni açılan ve YÖDAK onayı alan bölümlerin, Pilotaj Lisans Programının yanı sıra, Sosyal Medya Uzmanlığı Türkçe Ön Lisans, Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Türkçe Lisans, Mimarlık Türkçe Lisans ve Müzik Öğretmenliği Türkçe Lisans bölümleri olduğu bildirildi.

Rektörlükten yapılan açıklamada, yeni akademik yıl ile birlikte öğrenci kabulüne ve eğitime başlayacak olan GAÜ’nün, yeni bölümlerinin Kuzey Kıbrıs’ta yükseköğretimi tercih eden öğrenci sayısının artmasına doğrudan etki edeceği belirtildi.

GAÜ Eylül 2014’ten itibaren pilot yetiştirecek
Yapılan açıklamada, küreselleşen dünyada, havacılık sektörünün gelişmesi ve pilot ihtiyacının artması ile birlikte havacılık alanına ilgilinin arttığı göz önüne alınarak, KKTC’de kurulu bir Üniversite tarafından ilk kez dünya standartlarında büyük bir oluşuma girildiğine vurgu yapıldı.

GAÜ Pilotaj Bölümü için uluslararası standartlarda, 4 adet yeni jenerasyon tek motor glass kokpit uçak, 1 adet yeni jenerasyon çift motor glass kokpit uçak ve 2 adet tek ve çok motorlu ileri seviye FNPT uçak simülatörü kurulduğuna dikkat çekilen açıklamada, eğitimlerin teorik kısmının GAÜ Kıbrıs yerleşkesinde, pratik kısımlarının ise İstanbul’da bulunan uçuş okulu bünyesinde olacağı belirtildi.

Açıklamada, ‘Eylül 2014’te öğrenci alımına başlayacak olan GAÜ Pilotaj Bölümünü tercih eden geleceğin pilotları, her iki merkezde de son teknoloji ürünü simülattörler ile pilotaj eğitimini alma fırsatı yakalayacak’ denildi.