“Seni Seviyorum Adamim” Filmi Basin Toplantasi GAÜ’de Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

“Seni Seviyorum Adamim” Filmi Basin Toplantasi GAÜ’de Gerçekleşti

T.C. Turizm ve Kültür Bakanliği ile KKTC Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Kültür, Turizm ve Spor Bakanlığı’nın himayelerinde, Girne Amerikan Üniversitesi ana sponsorluğunda ve Merit Crystal Hotel’in konaklama sponsorluğununda çekimleri KKTC’de gerçekleştirilen “Seni Seviyorum Adamım” filminin Basın Toplantısı GAÜ Millenium Binası Başakanlık Ofisi Toplantı salonunda gerçekleşti.

Basın Toplantısına KKTC Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Kültür, Turizm ve Spor Bakanlığı’nı temsilen Hüda Hüdaverdi ve Süleyman Akosman, GAÜ adına CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Merit Hotel adına Satış Koordinatörü Melis Gülcan, VTR Production adına Galip Gültekin ve Ayşe Sönmez ile Seni Seviyorum Adamım filminin yönetmeni Biray Dalkıran, oyuncular Barış Kılıç, Gizem Karaca, Orçun Kaptan ve Serhat Özcan katıldı.
Basın toplantısında konuşmasını gerçekleştiren GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, “Son yıllarda KKTC halkı genellikle akşam haberlerinin ardından Türkiye kanallarını izlemekte. Ayrıca üzülerek belirtmek isterim ki, özellikle magazin programlarında KKTC’nin eğitim adası imajından ziyade farklı özellikleri ön plana çıkmaktadır. Bu, çekimleri gerçekleştirilen film ile birlikte KKTC’nin güzel özellikleri, özellikle eğitim adası olduğu ön plana çıkmaktadır” dedi. Ayrıca, film setinin GAÜ İletişim Fakültesi öğrencileri için çok büyük bir deneyim ve fırsat olduğunu belirten Vehbi, bu projenin karşılıklı kazan kazan projesi olduğunu düşündüğünü ifade etti. Vehbi, flime katkı koyan KKTC Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Kültür, Turizm ve Spor Bakanlığı’na, Merit Hotel’e ve VTR Production’a teşekkürlerini sunarak, GAÜ ana sponsorluğunda gerçekleşen “Seni Seviyorum Adamım” filmini Kasım ayında izlemek için merakla beklediğini belirtti.

VTR Production’nın sahibi ve aynı zamanda yapımcılığını da üstlenen Galip Gültekin konuşmasında, Kıbrıs’lı birisi olarak üç yıldır Kıbrıs’ın güzelliklerini ön plana çıkaracak bir film projesi için çalışmakta olduğunu belirterek, “Seni Seviyorum Adamım” filmi ile bu projesini hayata geçirdiğini ifade etti.

KKTC Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Kültür, Turizm ve Spor Bakanlığı’nı temsilen basın toplantısında bulunan Hüda Hüdaverdi, “KKTC Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Kültür, Turizm ve Spor Bakanlığı adına sanatçı arkadaşları ülkemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz, Filmde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Hüdaverdi, yapılması gerekenin, adanın eğtim adası imajını ve üniversitelerini ön plana çıkarak atılımlar yapılması gerektiğini ve KKTC bünyesinde üretilen ürünler ile tanıtımları gerçekleştirmek gerektiğini sözlerine ekledi.

KKTC Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Kültür, Turizm ve Spor Bakanlığı’nı temsilen basın toplantısına katılan Süleyman Akosman konuşmasında, “Bu filmin KKTC’de çekimesinden ve böyle profosyonel ekipleri ülkemizde görmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi. Ayrıca projenin GAÜ işbirliği ile yapılmasının, devlet ile özel söktörün işbirliğinin arması açısından çok önemli olduğunu belirten Akosman, bu tip çalışmaların KKTC’de daha da artmasını ümit ettiğini söyleyerek, özellikle eğitim adası imajının bu şekilde daha da ön plana çıkacağına inandığını ifade etti.

Merit Hotel Satış Koordinatörü Melis Gülcan, söz konusu KKTC’nin tanıtımı olunca projeyi düşünmeden kabul ettiklerini belirterek, Galip Gültekin’in ise bu konuda gayet başarılı olduğunu ifade etti. Ayrıca film’de emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak, filminin gişede beklenilenden fazla seyirci ile buluşmasını temenni etti.

“Seni Seviyorum Adamım” filminin yönetmeni Biray Dalkıran, bu şekilde bir projeyi kendilerine sunduğu için Galip Gültekin’e teşekkürlerini sunarak, bu projenin güzel olacağına baştan beri inandığını belirtti. KKTC Devletinin ve özel sektörün bukadar destek olacağını beklemediklerini belirten Dalkıran, bu sayede güzel bir eser ortaya çıkarttıklarını ifade etti.
“Seni Seviyorum Adamım” filminin oyuncularından Gizel Karaca, Barış Kılıç, Orçun Kaptan ve Serhat Özcan, bu şekilde Kıbrıs’ın ön planda tutulduğu bir projede yer almaktan onur duyduklarını belirterek, kendileri için farklı bir deneyim olduğunu ve çekimlerin çok başarılı geçtiğini belirttiler.

Basın toplantısının ardından, konaklama sponsor Merit Hotel bünyesinde gerçekleştirilen Gala yemeği ile gazeteciler ve filmede emeği geçenler biraraya geldi.