“Çağımızın Mesleği Koçluk” GAÜ’de Anlatıldı

Haberler

GAÜ'DEN

“Çağımızın Mesleği Koçluk” GAÜ’de Anlatıldı

Girne Amerikan Üniversitesi 30’uncu Akademik yılına yaklaşırken, Rana Kaplan Koçluk Merkezi Genel Direktörü Rana Kaplan, “Çağımızın Mesleği Koçluk” konulu konferans ile öğrencilere meslek hakkında bilgi verdi.

GAÜ Millenium Senato Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansta Kaplan, yaşam koçluğunun bir meslek olarak benimsenip resmi olarak kabul görmesinden sonra bu mesleğe gösterilen ilgi her geçen gün arttığını belirtti. Koçluk nedir, koçluk neden çağımızın mesleği, koçluk süreci nasıl işler, kurumlar koçluğu neden tercih ediyorlar, koçluğun bireylere kazandırdıkları, koçluk nerelerde kullanılır, kendime koç olabilirmiyim, hedeflerim ve koçluk, yaşamsal başarı ve koçluk, potansiyellerim ve ben gibi konuları anlatan Kaplan, koçluk mesleğinin hangi alanlarda çalıştığından bahsetti.

Yoğun ilgi gösterilen konferansta meslek hakkında detaylı bilgi alan öğrenciler, meslek hakkında merak ettikleri konularda Kaplan’a sorular yöneltti. Konferans bünyesinde koçluk mesleğinde kullanılan metotları uygulamalı olarak açıklayan Kaplan, öğrencilerle birlikte örneklerle atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜSEM bünyesinde “Profosyonel Koçluk” eğitimi kurs kayıtlarının başladığı bildirilirken, kurs hakkında detaylı bilgi ve GAÜSEM kursları hakkında detaylı bilginin www.gau.edu.tr ve www.gausem.org web adresinden veya 650 20 00 no’lu telefon üzerinden 1619’a ulaşarak alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada programlara katılmak isteyenlerin her türlü bilgi için gausem@gau.edu.tr elektronik posta adresine başvurabilecekleri vurgulandı.

Gülgün Feyman Söyleşisi, Sağlık Problemleri Nedeniyle İleri Bir Tarihe Ertelendi
Ayrıca,GAÜ’den yapılan açıklamada 19 Mart Çarşamba günü gerçekleşetirilmesi planlanan Gülgün Feyman söyleşisinin, Feyman’ın sağlık problemleri nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.