Lefkoşa Surlariçi’nin Durumu ve Geleceği İçin GAÜ’den Büyük Adım

Haberler

GAÜ'DEN

Lefkoşa Surlariçi’nin Durumu ve Geleceği İçin GAÜ’den Büyük Adım

GAÜ ve ODTÜ Mimarlık Bölümleri Surlariçi’nde İncelemelerde Bulundu

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Bölümleri tasarım stüdyolarında işbirliği ve ortak çalışmalar geliştiriyor.

Gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde GAÜ`den tasarım stüdyosu yürütücüleri Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, Fodei Conteh ile ODTÜ`den Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Prof. Dr. Zeynep Mennan ve Doç. Dr. Lale Özgenel iki üniversiteden toplam 110 mimarlık öğrencisiyle beraber bir araya geldi. Girne Amerikan Üniversitesinden üçüncü sınıf mimari tasarım stüdyoları ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi dördüncü sınıf mimari tasarım stüdyoları Lefkoşa surlariçi bölgesi ve yeşil hatta incelemeler ve çalışmalarda bulundu.

Çalışmaların ilk gününde Lefkoşa`da Arabahmet Kültür Evinde bir araya gelen öğrenci ve öğretim üyeleri surlariçi bölgesenin durumu ve geleceğini tartıştılar. Toplantıda ayrıca Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis üyesi Yük. Mim. Onur Olguner imar planı üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra öğrenciler ve öğretim üyeleri arazi araştırmaları ve çalışmaları gerçekleştirdi. Programın ikinci gününde Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi`ni ziyaret eden ODTÜ Mimarlık bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri çalışmalar hakkında toplantı gerçekleştirdiler. Programın son günü ayrıca arazi çalışmaları için Lefkoşa`da gerçekleşti.

Tasarım stüdyoları işbirliği çerçevesinde Girne Amerikan Üniversitesi`ni ziyaret eden ODTÜ öğretim üyeleri tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesi`ne ait hatıra paketi ODTÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Lale Özgenel tarafından GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri`ye takdim edildi. Bu işbirlğinin iknci aşamasında Mayıs ayında GAÜ Mimarlık bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri değerlendirme jürilerine katılmak üzere Ankara`da buluncaklar.