GAÜ’de Sanat Rüzgarı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de Sanat Rüzgarı

GAÜ 4’üncü Sanat ve Tasarım Haftası Birçok Organizasyona Evsahipliği Yaptı
Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “ 4. Sanat&Tasarım Haftası” nın Kıbrıslı Fotoğraf sanatçısı Kadir KABA ` nın semineriyle gerçekleşti.

Her yıl bir başlık altında düzenlen “Sanat&Tasarım Haftası” bu yıl “Rastlantısal Erişim” konusuyla , Kıbrıslı Fotoğraf sanatcısı Kadir KABA ` nın semineriyle başaladı. Öğrenci ve fakülte hocaları ile birlikte büyük bir ilgiyle karşılanan seminer, öğrencilerin sorularıyla ve Kadir kaba’nın deneyim ve düşüncelerini paylaşması ile devam etti.
“Sanat&Tasarım Haftası” bünyesinde, Mimarlık Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Muhammet Nazif Öztürk’ün “ invisble walls- Görünmez duvarlar” adlı fotoğraf sergisiyle devam eden etkinlikler, Öztürk’ün GAU İstanbul yerleşkesindeki 2013 yaz okulu kapsamında çoğaltmaya başladığı çalışmalarıyla işlemiş oldugu konusu, fotoğraf severlerle paylaşıldı.

Ayrıca, Libyalı ressam Adi ATASSİ’ nin “quick sketches with ink” konulu workshopu, GAÜ sponsorluğunda , Fakülte öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü. Serbest çizimler ile tasarımlarını yaratan öğrenciler, herzaman kullandıkları mürekkebi farklı bir yöntemle kullanmayı deneyimlediler.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Grafik tasarım Bölüm Başkan Vekii Sibel Kemal Uzun, Bu yıl gerçekleştirilen 4. “Sanat&Tasarım Haftası” sergisi Fakülte sergi alanında düzenle fakülte atmosferine çok yararı olduğunu düşündüğünü belirtti. Tüm fakültenin sergi hazırlık aşamalarında ilgili bakışları ve açılışmaların yine sanat çalışmalarıyla tanınan Sevim Erdal tarafından yapılmış olmasından dolayı memnuniyetini belirtti. Açıklamasının devamında uzun, “ Serginin açılışında belirtmiş olduğum gibi sanat ve tasarım insan yaşamının etkinlikleridir. Tasarıma dayanan kurgular yaşamın temelini oluştururlar. Sanata yönelik üretimler ise çağdaş düzeyde bireyin gelişimini sağlar. Bu düzeyde yetiştirilen Girne Amerikan Üniversitesi Resim ve Grafik Tasarım Bölüm öğrencilermizin bu tür sergilerve etkinliklerle motivasyonlarını da arttırdığını düşünüyorum” dedi.

“Sanat&Tasarım Haftası” son etkinliğinde ise Kıbrıslı sanatçı Nurtane Karagil’in video gösterimi ve semineri ile devam ederken, Karagil’in “Happening Now” ‘The everyday absurdities of being in this world’ konulu videosu ve söyleşisi ile öğrencilere sanatçının yaşadığı çevrelerden nasıl etkilenip eserini nasıl bir süreçte oluşturduğunu görseller ve söylemlerle anlatıldı.