GAÜ Okullar Grubu’ndan Örnek Davranış

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Okullar Grubu’ndan Örnek Davranış

Girne Amerikan Üniversitesi Okullar grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji ve Future Amerikan Koleji öğrencileri sosyal yardımlaşma konusunda farkındalık yaratıyor.

Kanser Hastalarına Yardım Vakfı (KHYV) 27 Şubat-13 Mart tarihleri arasında sosyal sorumluluk projesi kapsamında GAÜ Okullar Grubu’na bağlı eğitim kurmlarına ''Smaties'' renkli drajeler dağıtarak, farklı bir yaklaşımla çevrede olup biten olaylara farkındalık yaratmak için öğrenciler draje kutularının içine gönüllerinden geçtiği kadar 50 kuruşlarla dolduracak. Farkındalık projesi kapsamında öğrenciler, içerisini parayla doldurdukları kutuları okula gelerek KHYV için çalışan personele teslim edecek. Kutuların tamamını 50 kuruşlarla dolduranlar öğrenciler arasında yapılacak olan çekilişle KHYV sürpriz bir hediye vereceği bildirilirken, farkındalık yaratarak öğrencilerin sevdiği bir yöntemle KHYV’na bağış yapmaya teşvik sağlandığı belirtildi.

Ayrıca, GAÜ Okular Grubu’na bağlı tüm sınıflara dağıtılan çikolata kutularıyla birlikte öğrencilere; bağış çeşitleri ve çevrelerinde yardıma ihtiyacı olan canlılara nasıl yardımcı olacakları konusunda örneklerle sunum yapılarak, organ bağışı, ekonomik sıkıntı içerisndeki ülkelerdeki çoculara nasıl destek verildiği ve savaş bölgeleirndeki yardım kampayları ve yapılması gerekenler anlatıldı. Bağışlarla güçlenen vakıflara birgün herkesin ihitiyacı olabileceği vurgulanarak öğrencilere sosyal yardımın önemi anlatıldı.