Amerikan Koleji’nde Okuma Sevinci

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji’nde Okuma Sevinci

Girne Amerikan Üniversitesi Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji İlkokul 1’inci sınıf öğrencileri sergilemiş oldukları okuma performansları ile ayakta alkışlandı.

Amerikan Koleji 1’inci sınıf öğrencileri İnglizce, Fransızca ve Türkçe olarak 3 dilde sergilemiş oldukları performansları ile velilerden tam not aldı.

Amerikan Koleji Kıbrıs Girne yerleşkesi aktvite salonunda gerçekleşen Okuma bayramında minik öğrencilerin hazırlamış oldukları 3 dilde şarkılar, piyesler ve okuma performanslarını sergilerken, renkli görüntülere sahne oldular. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Amerikan Koleji Müdürü Nagehan Diner, vermiş oldukları eğitimin bu şekilde sergilenmesinin kendisini duygulandırdığını belirterek, uluslararası öğrencilerin bir arada yer aldığı bir eğitim kurumu olduklarını belirtti. Ayrıca eğitimlerini 3 dil üzerinden gerçekleştirdiklerini belirten Diner, bu sayade geleğin başarılı bireylerini yetiştirdiklerini, hem İngilizce, Hem Fransızca hemde Türkçe dillerinde derslerin işlendiğini vurguladı.

Konuşmasının devamında Diner, yalnızca dil eğitimi ile değil, öğrencilerin uygulama eğitimileri konusundada titiz davrandıklarını ifade ederek, en iyi öğrenme metodunun uygulamalı eğitim olduğunu belirterek, Amerikan Koleji bünyesinde bulunan öğretmen kadrosunun da bu konuda özel eğitimli olduğunu dile getirdi.

Okuma bayramının sonunda okuma sertifikalarını alan minik öğrenciler, aileleri le birlikte toppluı fotoğraf çekilerek bu mutlu anlarınıölümsüzleştirdiler.