GAÜ Genç Fotoğrafçilar Yarişmasi Başvurulari Devam Ediyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Genç Fotoğrafçilar Yarişmasi Başvurulari Devam Ediyor

Büyük Ödül Ingiltere’de Tam Burslu Eğitim

Girne Amerikan Üniversitesi 30’uncu Akademik yılına yaklaşırken, 2013-2014 akademik yılı ile birlikte her yıl geleneksel olarak düzenlenen” Genç Fotoğrafçılar” fotoğraf yarışmasının ikincisi “Doğa ve İnsan” teması ile düzenleniyor.

Fotoğraf sanatı ve fotoğrafçılığa meraklı 14 - 25 yaş arası genç fotoğrafçıların katılacağı yarışmanın büyük ödülü Girne Amerikan Üniversitesi İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te tam burslu 1 yıl İngilizce hazırlık eğitimi ve 2000 Euro para ödülü olarak açıklandı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada başvuruların 28 Mart 2014 tarihine kadar Kabul edileceği belirtilirken GAÜ 2. Genç Fotoğrafçılar Yarışmasının ikincilik ödülünün %100 GAÜ Canterbury Kampüs’ün de 1 Yıl Hazırlık eğitimi ve 1500 Euro Para ödülü, üçüncülük ödülünün de %100 burslu Canterbury Kampüs İngilizce hazırlık eğitimi ve 1000 Euro para ödülü olduğu ifade edildi.

Ayrıca GAÜ’den yapılan açıklamada Kuzey Kıbrıs ve Avrupa’nın ilk ve en büyük Amerikan Üniversitesi olan Girne Amerikan Üniversitesi’nin 30’uncu akademik yılına yaklaşırken, sosyal sorumluluk projesi olarak fotoğraf sanatçılığını desteklemeyi amaçladığı vurgulanarak yarışmanın amaç ve hedefinin profesyonel hayata adım atan genç nesillere yol göstermek, eğitim hayatalarına katkıda bulunmak ve geniş kitlelere ulaşarak fotoğraf sanatçılığı bilincini yaymak olduğunun altı çizildi.

Genç Fotoğrafçılar Yarışmaya On-line Başvuru Yapabilecek

Yarışma ödül töreninin 11 Nisan 2014 tarihinde GAÜ Kıbrıs Yerleşkesinde düzenleneceği bildirilirken, fotoğrafların değerlendirmesini ünlü fotoğraf sanatcıları ve konusunda uzman akademisyenler tarafından yapılacağı bildirildi. Yarışmaya katılacak olan genç fotoğrafçıların en fazla 3 eser ile http://yarismalar.gau.edu.tr web adresinden başvuru yapabileceği belirtilen açıklamada, son başvuru tarihinin 28 Mart 2014 Cuma olduğu ifade edildi.

GAÜ 2. Genç Fotoğrafçılar Yarışması ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru koşullarına http://yarismalar.gau.edu.trweb adresi yanısıra 0392 650 20 00 - 1165 nolu telefondan ulaşabilecek.