EDUNIVERSAL Raporunda GAÜ Yine En İyiler Arasında

Haberler

GAÜ'DEN

EDUNIVERSAL Raporunda GAÜ Yine En İyiler Arasında

Avrupa birliği yükseköğretim sistemi içerisinde üniversite eğitimini denetleyen uluslararası akreditasyon kurumu edunıversal 153 ülkeden 4000 üniversite ve 12 bin yükseklisans programının incelenmesi ve 100 bin öğrenci ile yaptığı en iyi yükseklisans eğitimi veren üniversiteler araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Araştırma raporunda Kuzey Kıbrıs Yükseköğretimini yakından ilgilendiren sonuçlar ortaya çıkarken Eduniversal tarafından yayınlanan sonuç raporunda Kuzey Kıbrıs üniversitelerinden Girne Amerikan Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Türkiye Üniversitelerinden Bilkent, Sabancı, Galatasaray, İstanbul ve Koç Üniversitesi en iyi yükseklisans eğitimi veren ilk 100 üniversite arasında gösterildi.

Avrupa Birliği yükseköğretim sistemi içerisinde üniversite eğitimini denetleyen uluslararası akreditasyon kurumu Eduniversal, 153 ülkeden 12 bin yükseklisans programının incelenmesi ve 100 bin öğrenci ile yaptığı “En İyi yükseklisans Eğitimi Veren Üniversiteler” araştırmasının sonuç raporunu www.best-masters.com web adresi üzerinden açıkladı.

GAÜ Yüksek Lisans Eğitimi Veren 200 Üniversite Arasında 18. Sırada
Araştırma raporunda Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve üniversitelerini yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar ortaya çıkarken Eduniversal tarafından yayınlanan sonuç raporunda Kuzey Kıbrıs üniversitelerinden sadece Girne Amerikan Üniversite ve Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Türkiye üniversitelerinden Bilkent, Sabancı, Galatasaray, İstanbul ve Koç Üniversitesi çeşitli disiplin ve alanlarda 4000 üniversite arasında “En İyi Yükseklisans Eğitimi Veren İlk 100 Üniversite” arasında gösterilirken, tam zamanlı yüksek lisans eğitimi veren en iyi 200 üniversite arasında ise 18. sırada yer aldı. Eduniversal raporu ile ilgili GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, yaptığı açıklamada yükseköğretim ve üniversite yapıları ile ilgili önemli mesajlar verildi.

Akpınar “Dünya Genelinde Akademik Olgunluğun ve Bir Dünya Üniversitesi olmanın Haklı Gururunu Paylaşıyorum”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Girne Amerikan Üniversitesi olarak dünya üniversitesi olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, bu başarının hakedilmiş bir başarı olduğunu ve GAÜ’nün izlemiş olduğu vizyon ile birlikte ilerleyen yıllarda daha büyük başarıların elde edileceğine inandığını söyledi. GAÜ küresel bilim ailesinin özverili bilimsel çalışmaları sayesinde bu büyük başarının elde edildiğini belirten Akpınar, bu sonucun tüm KKTC için büyük önem taşıdığını ve bir kez daha üniversitelerin ülke için öneminin kanıtlandığını vurguladı.

Akpınar : “GAÜ Ülkenin Geleceğine Yatırım Yapma Misyonunu Sürdürüyor.”

GAÜ Kıtalar arası kampüsleri, akademik prograaları ve kamu amaçlı projelerinin yükseköğretim sistemi yanında ülke gerçekleri ile ilgili dünyaya önemli mesajlar verdiğinin altı çizen Akpınar, GAÜ’nün başarısının ve ortaya koyduğu misyonun öneminin bazı kesimlerce yeteri kadar algılanmadığına vurgu yaparak GAÜ’nün geleceği kurma ve toplumsal fayda adına ülkenin geleceğine bilimin ve bilginin gücü ile yatırım yapma misyonunu sürdüreceğini ifade etti.

“Araştırmaya 100 bin Öğrencinin Görüşleri Yön Verdi”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada ise, “En İyi Yükseklisans Eğitimi Veren Üniversiteler” araştırmasının sonuç raporuna 100 bin öğreni ile yapılan ankette yer alan öğrenci ve mezun öğrencilerin statülerinin yön verdiğinin vurgulanırken, Eduniversal “En İyi Yükseklisans Eğitimi Veren Üniversiteler” araştırmasının sonucunda yer alan mezun GAÜ öğrencilerinin bilgileri ile dünyaya yön vermesinin önemimne de işaret edildi. Açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi’nin kamusal fayda amaçlı projeler ile özelde Kıbrıs Türk toplumunun genelde dünyanın dört bir yanına yayılan mezunları ile dünya toplumlarının gelişimine bilimsel katkılarının süreceği vurgulandı.