GAÜ’den Uluslararasi Düzeyde Büyük Bir Adim Daha

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Uluslararasi Düzeyde Büyük Bir Adim Daha

GAÜ Hong Kong Kampüsü Öğrenci Alimina Başliyor
Girne Amerikan Üniversitesi 3 Kıtaya yayılmış kampüslerine bir yenisini daha ekleyerek, Hong Kong’da kurulan kampüsü için öğrenci alımına başlıyor.

GAÜ Senatosu’nun almış olduğu yeni kampüs kararı ile birlikte Uzakdoğu kampüsünün merkezini Singapur’dan Hong Kong’a taşıyarak dünya çapında büyümeye devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Asya kıtasında bulunan Hong Kong’ta GAÜ Senatosu’nun kararı ile yeni bir kampüs açma kararı aldıklarını belirterek, GAÜ Hong Kong kampüsünün yakın zaman içerisinde hizmete gireceğini bildirdi. Vehbi, bu doğrultuda eğitime başlamak için tüm yapı, derslikler ve ofislerin hazır durumda olduğunu, bu adımın atılırken amaçlarının, Singapur’da gerçekleştirilemeyen bazı konuların Hong Kong’ta gerçekleştirilebilir olmasına istinaden, en önemlisi Çin pazarı gibi büyük bir pazara açılabilmek olduğunu söyledi.

Vehbi, “ GAÜ Öğrencileri Eğitimlerinin Bir Bölümünü GAÜ Hong Kong Kampüsünde de Sürdürebilecekler”

Açıklamasının devamında Vehbi, Çin’in, dünya çapında çok büyük bir pazar payına sahip ve aynı zamanda eğitim için dünya ülkelerine çok fazla sayıda öğrenci gönderen bir ülke olduğunu belirtti. Ayrıca Hong Kong kampüsünde de öğrencilerin diğer kampüslerde olduğu gibi “Study Abroad” yapabileceklerini yani 1-2 dönemini ya da yaz okullarını burada geçirebileceklerini vurguladı. GAÜ Hong Kong kampüsündeki programların diğer kampüslere göre daha zengin olacağını, Hong Kong’un hemen yakınında bulunan Macau adasında, Beijing ve Çin’de programı 3 ayak şeklinde yapacaklarını belirtti. Burada amacın özellikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerin vize sorunu yaşamadan daha rahat şekilde gidebilmeleri ve Çin gibi dünya üzerinde büyük pazara sahip olan bir ülkede kendilerini daha iyi geliştirebilmeleri olduğunu vurguladı.
Vehbi, “ Hong Kong Kampüsü ile Çin’den Adamıza Bir çok Öğrenci Gelecek”
Ayrıca açılan bu kampüsün, KKTC’nin tanınması ve ekonomik anlamda faydalanması açısından büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Vehbi, kampüs ile birlikte Çin ve civarından da bir çok öğrencinin eğitim almak için adamıza geleceğini ve birer kültür elçisi olarak ülkelerine döneceklerini söyledi.

Vehbi ayrıca, GAÜ öğrencilerinin Singapur’da Study Abroad yapmaya devam edebileceğini, ancak dışarıdan öğrenci alımında yeni öğrencileirn Hong Kong kampüsüne yönelendirileceğini belirtti.