Milli Mücadele Ve Şehitler Haftası GAÜ’de Anıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Milli Mücadele Ve Şehitler Haftası GAÜ’de Anıldı

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Senato Kongre Salonunda Milli Mücadele ve Şehitler haftası düzenlenen etkinlikler ile anıldı.

GAÜ Tarih Kulübü ve Türkoloji Kulübünün katkıları ile gerçekleşen “Kanlı Noel” konulu anma törenine GAÜ Rektörü Prof Dr. Yıldrım Öner, GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar yanısıra Bölüm başkanları ve öğrenciler katılırken, etkinlikler öğrencilerin düzenlediği şiir dinletisi ve slayt gösterileri ile devam etti. Törene konuşmacı olarak GAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Saadettin Yıldız ve Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Girne Şube Başkanı Metin FAHRİOĞLU katılırken törende GAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Najat Sefercioğlu günün anlamı ile ilgili şiir okudu.

Prof.Dr.Saadettin Yıldız, yaptığı konuşmada Kanlı Noel hakkında öğrencilere bilgi vererek, Şehitler Haftasının 49.yıldönümünde şehitleri saygı ve şükranla andığını belirtti. Fahrioğlu yaptığı konuşmasında, günün anlam ve önemini belirterek Tarih ve Türkoloji Kulübü öğrenci ve hocalarına teşekkür etti. Kayıp Otobüs olayındaki yaşananlardan bahseden Fahrioğlu, Mücadele ve Şehitler haftasını anma töreninin amacının da gençliği ve yeni nesilleri bilgilendirmek olduğuna değindi.

Törenin sonunda katılımlarından dolayı Metin Fahrioğlu’na teşekkür plaketi GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner tarafından taktim edildi.