“İyi de Güneş Nerede” Amerikan Koleji için Sahne Aldı

Haberler

GAÜ'DEN

“İyi de Güneş Nerede” Amerikan Koleji için Sahne Aldı

Girne Amerikan Üniversitesi Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji öğrencileri için, çevre konusunda tiyatro oyunu sergilendi.

GAÜ Uluslararası Kongre Merkesi Spectrum Hall’da Mimbaz tiyatro’nun hazırladığı “İyi de Güneş Nerede?” isimli pandomim gösterisi Amerikan Koleji öğrencileri için sahne aldı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği gösteri 2 perdeden oluşurken, çevre ve doğa konusunun işlendiği gösteride öğrenciler çevre ve doğanın önemini birkez daha anladı. Suların kirliliğinin doğaya ve canlılara olan etkisinin işlendiği pandomim gösterisinde öğrenciler eğlenirken öğrenme şansınıda yakaladılar.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Amerikan Koleji Anaokulu Müdürü Binnur Saymaz, yıl içerisinde gerçekleştirmiş oldukları çalışmalarla öğrencilere çevre ve doğa bilincini aşılamayı amaçladıklarını belirterek, amaçlarının çevreye daha duyarlı bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı. Ayrıca, çevre ve doğa bilincinin erken yaşlarda aşılanması gereken bir olgu olduğunu dilegetiren Saymaz, bu sayede yalnızca çocukların değil, aynı zamanda toplumunda bu bilinci daha kısa sürede kazanabileceğini vurguladı.