GAÜ ve Toros Üniversitesi Arasında Anlaşma İmzalandı.

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ve Toros Üniversitesi Arasında Anlaşma İmzalandı.

Akpınar: “Artık mersin ve girne birbirlerine daha yakın olacak”

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 30. Yılına doğru ilerlerken dünya ve Türkiye üniversiteleri ile imzaladığı 130’un üzerindeki akademik işbirliği anlaşmasına bir yenisini daha ekledi.

Girne Amerikan Üniversitesi ile Toros Üniversitesi arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile GAÜ akademik işbirliğini sürdürdüğü ve bilimsel bilgi paylaşımında bulunduğu üniversite sayısı GAÜ uluslararası, yurt dışı küresel kampüsleri ve eğitim merkezleri İngiltere, Singapur, ABD ve Türkiye dışında 130’un üzerine çıktı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Binası Başkanlık Ofisi Toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöenticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Toros Üniversitesi adına törene Mütevelli Heyeti Başkan Vekli Yrd. Doç. Dr. Ahu Kaynak, Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Kaynak veToros Üniversitesi Proje Geliştirme Uzmanı Volkan Güngör katıldı.

Akademik işbirliği anlaşmasına GAÜ adına Kurucu rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Toros Üniversitesi adına Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Ahu Kaynak imza koydu.
Akpınar, “Artık Mersin ve Girne Birbirine Çok daha Yakın Olacak”

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar imza töreninde yaptığı konuşmada “Ben ilk önce Toros Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekilimiz Ahu hanıma ve yine Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Mehmet Bey’e GAÜ Mütevelliyeti ve Yöneticiler kurulumuz adına teşekkür ederim. Ayrıca bu sürecin hazırlanmasında geçtiğimiz yıllarda GAÜ bünyesinde olan Volkan kardeşimize ki şu anda Toros Üniversitesinde girişim daire başkanlığı görevinide üstlenmiş olduğunu öğrendim, Üniversitemizde bulunmalarından dolayı büyük memnuniyetimi dile getirmek istiyorum ve kendilerine hoş geldiniz diyorum. GAÜ ve Toros Üniversitesi Bugün ele almış oldukları protokol çerçevesinde ilerleyen günlerde öğrenci değişimi, öğretim üyesi değişim programını ve ortak program geliştirme sürecini sadece yüksek öğrenim düzeyinde değil, aynı zamanda Toros okulları, Toros koleji ve ilgili okul öncesi programlarına kadar dayalı tüm süreçlerin okullarımız düzeyinde imzalanan anlaşmanın iki kuruumuz adınada hayırlı olmasını diliyorum. Artık Mersin ve Girne birbirine çok daha yakın olacaklar ve bu sürecin bu şekilde gelişiyor olmasından da GAÜ olarak çok memnun olduğumuzu ve bir kez daha bu ziyaretleri sebebiyle kendilerine tüm içtenliğimle teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

Konuyla ilgili GAÜ TV’nin sorularını cevaplayan Toros Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Ahu Kaynak, Akpınar’ın sözlerine katıldığını, çok iyi karşılandıklarını ve kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirterek bundan sonraki süreçte daha sık görüşeceklerini umut ettiklerini belirtti.

Ayrıca Kaynak GAÜ TV’ye yaptığı açıklamada, “Bu güzel üniversitede olmaktan gerçekten onur duyuyorum. Serhat Bey’in bizi yüksek misafirperverliğiyle ağırlaması bizi çok memnun etti. Yaptığımız protokolle çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Biz Toros okulları olarak yaklaşık 50 yıllık bir tecrübe üniversite olarak da 4 yıllık bir üniversiteyiz. Üniversite olarak Girne Amerikan Üniversitesinin tecrübelerinden yararlanıcağımıza inanıyoruz. Çok geniş boyutta umduğumuzdan da uzun bir görüşme oldu. Görüşmemiz çok güzel geçti, gerçekten çok güzel işleri birlikte yapacağımıza inanıyoruz” dedi. Konuşmasının devamında Kaynak, “Toros Üniversitesi 2009 yılında kuruldu. İlk öğrencilerini 2010 yılında aldı. Şu anda yaklaşık 2000 lisans ve 1000’in üzerinde yüksek lisans öğrencisi ile eğitimine devam etmektedir. Girne Amerikan Üniversitesiyle yaptığımız protokol kapsamında ilk etapta hem üniversite olarak hem okullar grubu olarak yani ilk ve orta öğretim bölümündeki okullar olarak öğrenci değişimlerini yapmak istiyoruz. Daha sonra öğretim üyesi statüsünde de değişimler olabilir. Onun dışında yaz okullarımızı yine değişimli olarak kullanmak amacındayız. Bunun dışında da yeni kurulacak bölümlerle ilgili birbirimize destek verme sözü verdik ve aldık. Yani hem eğitim hemde sosyal alanlarda çok çeşitli işbirliklerinin bir yerlere getireceğini düşünüyorum.” dedi.
Kaynak: “ Uluslararasılaşma Türkiye ve KKTC’de çok Az Sayıda Üniversitenin başarabildiği Çalışmadır. Bu yüzden Gelişim Sürecimizde GAÜ’yü Örnek Alacağız”

GAÜ’nün Uluslararasılaşama vizyonu ve yurt sışı kampüsleri hakkında açıklama yapan Kaynak, “Kesinlikle,zaten bunları duyduğumda ilk etapta hayretler içinde kaldım. Tebrik ediyorum çok iyi yerlere getirmişsiniz üniversitenizi. Bunlar çok büyük başarılar. Yani Türkiye ve Kıbrıs’ta çok az sayıda üniversitenin tahmin ediyorum başarabildiği çalışmalar bunlar. Hayranlıkla izledim,izliyorum. Dediğim gibi GAÜ’yü örnek almak istiyoruz. Üniversitenin vizyonu çok geniş biz de o doğrultuda yeni başlayan bir üniversite olarak ufkumuzu çok açık tutuyoruz. Vizyonumuz çok geniş” dedi.