GAÜ’de Büyük Açılış ve Temel Atma Töreni

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de Büyük Açılış ve Temel Atma Töreni

GAÜ FREEDOM COMPLEX VE ELYSİUM COURT’UN AÇILIŞLARI VE SMART HEALTH SAĞLIK VE TIP MERKEZİNİN TEMEL ATMA TÖRENLERİ GERÇEKLEŞTİ

ATALAY: “KKTC EKONOMİK, DEMOKRATİK VE KAMU YÖNETİMİ OLARAK ÇOK GÜÇLENDİ”

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC’nin ekonomik, demokratik ve kamu yönetimi olarak çok güçlendiğini söyledi. Atalay, yüksek öğretim sektörünün KKTC için çok önemli olduğunu vurguladı.

Girne Amerikan Üniversitesi Hukuk, Eğitim Fakülteleri, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinin yeni eğitim binası “Freedom Complex” ile öğrenci yurdu yeni binası “Elysium Court”un açılış törenleri ve “Smart Health” Sağlık ve Tıp Merkezi’nin temsili temel atma töreni gerçekleşti.

Açılışa Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı bakan ve milletvekilleri, İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü ve Florence Nightingale Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, üniversite yetkilileri ve davetliler katıldı.

Etkinlikte, GAÜ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü ve Florence Nightingale Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.

Daha sonra sembolik açılış ve temel atma töreni yapıldı ve açılışı yapılan binalar gezildi, etkinlik resepsiyonla sona erdi.

“ÜSTÜN, BİNALARLA İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ VERDİ”

GAÜ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, konuşmasına KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlayarak başladı. Üstün, açılışı yapılan ve temeli atılan binalarla ilgili bilgi vererek, Freedom Complex’in 11 bin metrekare üzerine kurulu bir komplesk olduğunu, Hukuk ve Eğitim Fakülteleri yanında Fen ve Sosyal Bilimler Okulu ile dersliklerin yer aldığını kaydetti.

Üstün, Elysium Court’un ise 7 bin metrekarelik alan üzerine kurulu beş kattan oluştuğunu kaydetti. Üstün, Elysium Court’ta bodrum katında adanın varoluşunu simgeleyen tarihi doku olarak düzenlenen müzenin yer aldığını, beş katta toplam 123 öğrenci konaklama odası ve 8 suiti ile birlikte 204 yatak kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.

Temeli atılan GAÜ Smart Health Sağlık ve Tıp Merkezi ile ilgili de bilgi veren Üstün, merkezin 7 bin 700 metrekare alanın içerisinde 32 polikliniğe ilave olarak üç tam donanımlı ameliyathane, doğumhane ve 50 yataklı hasta odaları yanında rehabilitasyon merkezi, alışkanlıkları bırakma merkezi ve yaşlı bakım merkezini bünyesinde bulunduracağını dile getirdi.

Üstün’ün konuşmasının ardından, katkı koyan firmalara teşekkür plaketi verildi.

ÇİFTÇİ: “HEKİMLİK OLAĞANÜSTÜ SORUMLULUK GEREKTİRİYOR”

İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü ve Florence Nightingale Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Çavlan Çiftçi de konuşmasında, sağlık sektörünün bilim ve teknoloji geliştiği dinamik bir alan olduğunu, hekimliğin insanlık için üstlenilen olağanüstü bir sorumluluk gerektirdiğini kaydetti.

Tıbbın temel amacının insanların daha sağlıklı olmasına hizmet etmek olduğuna değinen Çiftçi, Florence Nightingale Hasteneleri ile ilgili bilgi verdi.

GAÜ ile teknik, tıbbi ve bilimsel alanda işbirliği için protokol imzalandığını söyleyen Çiftçi, bugün temel atma noktasına gelindiğini bunun sevindirici olduğunu vurguladı. Çiftçi bugün ayrıca tıp alanında ortak lisasns programı açmak için bir anlaşma imzalandığını belirtti.

ARABACIOĞLU: “EĞİTİM SINIR TANIMIYOR”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, KKTC’nin 30’unucu Kuruluş Yıldönümünü kutladı. Arabacıoğlu, KKTC’de yüksek öğrenim alanında ilk meşalenin 1979 yılında Mağusa’da yakıldığını, bugün ise ülkenin bir eğitim adası haline geldiğini, bunun gurur verici olduğunu söyledi.

Yurtdışından gelerek, KKTC’de eğitim almayı seçen 100’ün üzerinde farklı ülkeden öğrenci olduğunu ifade eden Arabacıoğlu, bunun eğitimin sınır tanımamasının en büyük göstergesi olduğunu vurguladı.

Arabacıoğlu, ülkede eğitim gören yabancı öğrencilerin kendi ülkelerine döndükleri zaman KKTC’nin fahri temsilcileri olacaklarını belirtti. Yeni hedefin 100 bin öğrenci olduğuna işaret eden Arabacıoğlu, “Bize düşen görev üniversitelere yönelik daha aktif bir politika geliştirmektir” dedi.

ATALAY: “YÜKSEK ÖĞRENİM SEKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ”

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, KKTC’nin kuruluş yıldönümünü kutlayarak, bugün açılan binaların 30 yılda KKTC’nin kazanımlarını göstermesi bakımından önemli olduğunu vurguladı. Atalay, KKTC’nin ekonomik, demokratik ve kamu yönetimi olarak çok güçlendiğini söyledi.

KKTC için yüksek öğrenim sektörünün çok önemli olduğunu düşündüğünü söyleyen Atalay, “Bize düşen bunu daha ileriye götürmektir” dedi.

KKTC’ye yabancı ülkelerden gelerek eğitim alan öğrencilerin olduğunu görmekten etkilendiğini belirten Atalay, bunun KKTC’nin eğitimde bir marka haline geldiğinin göstergesi olarak görülebileceğini belirtti.

Yapılan araştırmaların üniversite öğrencilerinin harcamalarının yüzde 72’sini üniversite dışında gerçekleştirdiğini tespit ettiğini anlatan Atalay, bunun eğitimin sektörünün ekonomiye yaptığı katkıyı gösterdiğini dile getirdi. Atalay, Türkiye’nin, turizm ve eğitim sektörünü KKTC’nin geleceği için çok önemli gördüğünü belirtti.

Öğrencilerin değerli olduğunun unutulmaması gerektiğine vurgu yapan Atalay, “Yaşadıkları ortamlar, aldıkları hizmetler, fiyatlandırma konularından bu göz önünde bulundurulmalıdır. Öğrencilere iyi ev sahipliği yapmak lazım. Buradan güzel hatıraları ülkelerinde dönmelerini sağlamak lazım” dedi.

Atalay, üniversitelerin kalite noktasını göz ardı etmemesi gerektiğini söyleyerek, kalitede yarışmayanın kaybedeceğini belirtti.

Ayrıca konuşmasının devamında açılışı geçekleştirilen “Freedom Complex” isminin tam yerinde olduğu, bünyesinde bulunan fakülteler ile eşleştiğini de sözleirne ekledi.

Konuşmalarının ardından sırasıyla GAÜ Smarth Health Sağlık Kompleksi temel atma töreni ve Freedom Kompleks ve Elysium Court’un açılışları gerçekleştirildi.