GAÜ Öğretim Görevlisi Uluslararasi Kongrede Kibris Tarihini Anlatti

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Öğretim Görevlisi Uluslararasi Kongrede Kibris Tarihini Anlatti

Girne Amerikan Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi öğretim görevlilerinden Ayşe Şat Muhtaroğulları geçtiğimiz günlerde, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve DAKAM (Eastern Mediterranean Academic Researce Center) tarafından düzenlenen Culthist '13 Cultural History: Symbols in the History of Culture adlı kongreye katıldı.

Muhtaroğulları, katıldığı Culthist '13 Cultural History: Symbols in the History of Culture adlı kongrede “Famagusta as a Mirror Symbolizes Different Messages Between Historical Symbols” adlı projeyi sundu. Projesinde cinsiyet ve kişilik teorilerini kullanan Ayşe Şat Muhtaroğulları, Gazi Mağusa bölgesindeki surlar içinde kalan “Lala Mustafa Paşa Camiisi”, “Namık Kemal Müzesi”, “Kara Kapısı” ve “Deniz Kapısı” gibi tarihi mekanların analizlerini yaptı.

Konuyla ilgli açıklamada bulunan Muhtaroğulları, gerçekleştirmiş olduğu sunumun Kıbrıs tarihinin nadide eserlerini barındırdığını belirterek, eserleri cinsiyet ve kişilik açısından değerlendirerek farklı yönlerini ele aldığını belirtti. Ayrıca, uluslararası bilim camiasının da katılımı ile gerçekleşen kongrede Kıbrıs tarihinin de tanıtımının yapıldığını dilegetirerek, Kıbrıs’ı ve GAÜ’yü bu kongrede temsil etmekten gurur duyduğunu vurguladı.