“1’inci Uluslararasi Yapay Zeka Uygulamalari Sempozyumu” GAÜ’de başladi

Haberler

GAÜ'DEN

“1’inci Uluslararasi Yapay Zeka Uygulamalari Sempozyumu” GAÜ’de başladi

Girne Amerikan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen 1’inci Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu GAÜ’de başladı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Senato Kongre salonunda gerçekleşen sempozyuma 12 farklı ülkeden 108 bilim insanı katılırken; ‘Yapay Zeka, Mühendislik ve Uygulama’ konu başlıkları altında gerçekleştirildi.

Toplam 14 oturum ve 100’ün üzerinde bildirinin yer alacağı sempozyumda 3 davetli konuşmacı da sunum yapacak.

Sempozyum 3 Gün Sürecek

Açılış töreninde Sempozyum Başkanı, GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, Rektör Prof. Yıldırım Öner, Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (KTMMOB) Başkanı Dr. Zihni Turkan ve GAÜ CEO’su, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi konuşma yaptı.

Sempozyum Başkanı ve GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, GAÜ Mühendislik Fakültesi tarafından ilk kez düzenlenen sempozyumun; mühendislik, yapay zeka ve uygulama gibi 3 başlıkta gerçekleşeceğini belirterek, etkinliği gelecek yıllarda geleneksel hale getireceklerini söyledi. Ayrıca konuşmasında, “GAÜ Mühendislik Fakültesi, misyonunu yerine getirirken bağlı bulunduğu topluma verdiği hizmeti güçlendirmeyi ve programlarını geliştirerek ve ilerleyerek sürdürmeyi vaat etmektedir. Devam eden kalite gelişimi sonucunda Aralık 2012’de GAÜ Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar, Elektrik ve Elektronik ve Endüstri Mühendisliği bölümleri adına ASIIN Akreditasyonu ile ödüllendirilmiştir” dedi.

Rektör Prof. Yıldırım Öner ise Mühendislik Fakültesi’nin 1985 yılında kurulan üniversitenin ilk fakültelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, 3 kıtada faaliyet gösteren GAÜ’de kaliteli eğitim verildiğini kaydetti.

KTMMOB Başkanı Dr. Zihni Turkan da, mühendislik dallarının, ülke, insanlık ve kamu ihtiyaçları doğrultusunda sorunları çözmeye çalıştığını belirterek KKTC’de birliğe üye 12 mühendislik branşı olduğunu kaydetti.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Asım Vehbi gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında şunlar söyledi.

Vehbi: “KKTC’de Her 5 Kişiye 1 Öğrenci Düşmektedir”

“Kuzey Kıbrıs Kıbrıs akdenizindeki üçüncü büyük adadır. Kuzey Kıbrısta güvenilir bir ortam bulunmaktadır. Kuzey Kıbrıs’ın 300.000 nüfusu bulunmaktadır KKTC’de yüksek öğretim sektörü önemli bir yer tutmaktadır. Şu anda adadaki üniversitelerde de 65 bin öğrenci öğrenim görmektedir. Öğrencilerin çoğunluğunu uluslararası öğrenciler oluşturmaktadır. Bunlar Türkiye ve 3. Dünya ülkeleridir. 79 farklı ülkeden öğrenci GAÜ’de bulunmaktadır” dedi.
Vehbi: “GAÜ Bugüne Kadar 15.000’den Fazla mezun Vermiştir.

“GAÜ 1985’te kurulmuştur ve ada da ilk kurulan üniversite ünvanını almaya hak kazanmıştır. Üniversitemiz bugüne kadar 15.000 den fazla mezun vermiştir. Şu anda 79 ülkeden 10.750 öğrencisi vardır. Üniversitemizin bünyesinde birçok öğrenci klübü bulunmaktadır. Üniversitemizin eğitim dili ingilizcedir ve Üniversitemizde bulunan farklı ülkelerden gelen çok kültürlü bir öğrenci profi vardır. Aynı zamanda üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz tüm dünyada tanınan bir diploma aldıkları için kendilerine yurt dışında da iş ve kariyer imkanı sağlanmaktadır. Öğrencilerimize arkadaşça davranan ve bir çok konuda yardımcı olan akademik ve yönetici personel okulumuzda hizmet vermektedir”.

“GAÜ bugüne kadar birçok akreditasyona da ismini yazdırmıştır. Bunların bazıları bölgesel olarak YÖK ve YÖDAK , Uluslararası düzeyde ise IACBE, ECBE, TedQual, ASIIN, EAQUALS ve UK Naric gibi kurumlardır. Aynı zamanda üniversitemizin birçok üyeliği mevcuttur. Bunlar ; AEC (Amerikan Eğitim Konsarsiyum) kurucu üyesi ve ECBE (Avrupa İşletme Eğitimi Konseyi), IAU (Uluslararası Üniversiteler Kurumu), EFMD (Yönetim Gelişimi için Avrupa Kurumu), ACBSP (İşletme Okul ve Programları için Akreditasyon Konseyi), EAAE (Mimarı Eğitim için Avrupa Topluluğu), FUIW (İslam Dünyası Üniversiteleri Fedarasyonu), ECBE (İşletme Eğitimi için Avrupa Konseyi) kurucu üyesi, IVETA (Uluslararası Mesleki Eğitim ve Tahsil Topluluğu) ve EURHODIP (Avrupada Önde Gelen Otel Okulları) gibi üyeliklerdir”.
Vehbi: “GAÜ’yü Farklı Kılan Birbirinden özel Stratejileri Vardır”

“GAÜ’yü farklı kılan birbirinden özel stratejileri vardır. Bunların başında uluslararasılaşma, 3 kıta 5 kampüs, cezbedici okul harçları, birçok burs imkanı ve indirimler paket programlardır. Üniversitemizin bünyesinde 120 adet akademik program 150 den fazla uluslararası tanınmış üniversiteler ile işbirliği ve anlaşmalar, yüzlerce tane uluslararası kurum üyeliğimiz mevcuttur” dedi.

Konuşmasının sonunda Vehbi, sempozyumun, Mühendislik bilimine ve insanlığa faydalı olmasını diledi.