GAÜ IACBE YÖNETIMINDE

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ IACBE YÖNETIMINDE

GAÜ’DE BAŞARILI ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLEN IACBE TOPLANTISININ ARDINDAN YRD DR. SUALP DAVUT IACBE GENEL SEKRETERİ SEÇİLDİ

IACBE Avrupa Bölgesi Konferansının Girne Amerikan Üniversitesi ’de başarılı şekilde gerçekleştirilmesinin ardından yönetim kurulu toplantısı sonucunda GAÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut oylama sonucunda IACBE Avrupa Bölgesi Genel Sekreteri seçildi.

Konuyla ilgli GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜ İşletme Ekonomi Fakültesinin, Meslek Yüksek Okulunun ve İngiltere Canterbury kampüsü İşletme Ekonomi Fakültesinin Amerikanın en önemli eğitim akreditasyon kuruluşlarından birisi olan IACBE tarafında akretide edildiği belirtilerek, 2013 IACBE Avrupa bölgesi konferansının ardından gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında GAÜ genel sekreteri Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut’un IACBE Avrupa Bölgesi Genel Sekreteri ve mali sorumlusu seçildiği bildirildi.

Davut: “ KKTC’deki Yüksek Öğretim Kurumlarına Büyük Katkısı Olacak”

GAÜ TV’ye önemli açıklamalarda bulunan Dr. Sualp Davut, “ Çok büyük engellemelere rağmen 2013 IACBE Avrupa bölgesi toplantısnı başarılı bir şekilde GAÜ’de gerçekleştirdik. Aynı zamanda başarılı geçen organizasyonun ardından IACBE Avrupa Ofisinin Genel Sekreterlik ve Mali sorumluluğuna oy çokluğu ile seçildim. Bu durum Kıbrıslı bir Türk olarak beni gururlandıran bir durum. Aynı zamanda bunun KKTC’deki tüm yükseköğretim kurumlarına büyük katkısı olacağı görüşündeyim. Genel sekreter olarak diğer üyeler ile katıldığım ilk toplantı sonucunda 2014 IACBE Avrupa konferansının 24-25 Ekim 2014 tarihinde ispanya’nın Barselona şehrindeki Genova Business School’da gerçekleştirilemesi kararı aldık” dedi.

Açıklamalarının devamında Davut, GAÜ’nün IACBE akreditasyonu alan tek Kıbrıs üniversitesi olduğunu belirterek, bunun KKTC’deki yüksek öğretimin gelişimi açısından büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Ayrıca GAÜ’nün uluslararasılaşma vizyonu sayesinde KKTC’nin eğitim adası olma yolunda daha hızlı ilerlediğini bildiren Davut, GAÜ’nün IACBE yanıda birçok uluslararası akreditasyon ve üyeliğe sahip olduğunu vurguladı.