DGS Ek Yerleştirme Sonuçlarına Göre GAÜ Ada Genelinde Yine 1 Numara

DGS Ek Yerleştirme Sonuçlarına Göre GAÜ Ada Genelinde Yine 1 Numara

Girne Amerikan Üniversitesi  2013-2014 akademik yılında Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirmelerinde kontenjan doluluk oranı ile KKTC üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldı.

GAÜ Lisans Yerleştirme Sınav sonucunun açıklanmasıyla KKTC üniversiteleri arasında lisans programlarında en çok tercih edilen ve kontenjanlarını en fazla dolduran üniversite ünvanını almasının ardından DGS ek yerleştirme sonuçlarına göre 265 öğrenci ile KKTC üniversiteleri arasında yine birinciliği kimseye kaptırmadı.

“GAÜ’nün Uluslararasılaşması Öğrenci Sayısındaki Artışı Sağlamıştır”Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada,KKTC üniversitelerinin ulusal sınırları aşma refleksi geliştirmelerinin yükseköğretim sistemi ve yapılarının geleceğini belirleyeceğine dikkat çekilerek, GAÜ’ye bu yılki öğrenci hedefinin üzerinde öğrencinin geldiğinin ve toplam öğrenci sayısının 10.500’ün üzerinde olduğu belirtildi. Ayrıca GAÜ’nün hedefin üzerine çıkılmasındaki en büyük etkenin, üstdüzey kalitedeki eğitiminin ve yurtdışı kampüslerinin olduğu vurgulanarak, geçtiğimiz yıllara göre bu yıl KKTC üniversitelerini tercih eden öğrenci sayısının daha fazla olduğu, eğitim kalitesindeki artışın ve uluslararasılaşmanın buna büyük katkısı olduğu belirtildi.