BRTK ile GAÜ Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Haberler

GAÜ'DEN

BRTK ile GAÜ Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Bayrak Radyo Televizyon Kurumuyla , Girne Amerikan Üniversitesi arasındaki  ilişkileri  geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla protokolü imzalandı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Başkanlık Ofisinde düzenlenen protokol imza törenine, BRTK Müdürü Mete Tümerkan, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, BRT 1 Sorumlusu Neşe Ergüçlü, TV Haber Amiri Selda İçer,  GAÜ Ceo’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi,  GAÜ Başkan Yardımcıları Olgun Üstün, Cemile Esenyel  ile GAÜ Medya  Koordinatörü Derviş Refiker katıldı.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, BRTK Müdürü Mete Tümerkan ve  yetkililerini , GAÜ’de ağırlamaktan  ve BRTK ile işbirliği protokolü imzalamaktan gurur duyduğunu  belirtti.

BRT radyo ve televizyonunun , Kıbrıs Türk’ünün tüm yaşamsal şekillenmesinde,  haberleşme ve iletişiminde önemli bir yere sahip olduğunu  vurgulayan Akpınar, BRTK’nın geçmişten bu güne , ülke genelinde  varlığını ileriye taşıma noktasında yapılan başarılı çalışmalardan dolayı kutladı.

Kıbrıs Türk halkının geçmişini, geleceğini şekillendiren böyle önemli bir  değerle  işbirliği  protokolüne imza atmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Akpınar, “Üniversitenin başta İletişim Fakültesi olmak üzere, önümüzde ileriye doğru atılacak birçok adımda, bize ışık olacağınız, yön verecek olmanızdan dolayı mutluyuz. Bu süreçte,bizim  de üniveriste olarak elimizdeki tüm imkanları  seferber edeceğinizden emin olabilirsiniz”diye konuştu.

BRTK Müdürü Mete Tümerkan ise , BRTK’nın,  geçmişten  getirdiği sorumluluk ve birikimler yanında, değişim konusunda da kaçınılmaz bir sorumluluğu  olduğunu vurgulayarak, BRTK’yı geçmişten gelen birikimlerle birlikte, geleceğe hazırlamak için değişime açık bir şekilde  çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bu kapsamda , gelişim ve değişimin öncüsü  kurumlar olan üniversitelerle, yakın çalışma ve  işbirliğini geliştirmeye   büyük önem verdiklerini belirten Tümerkan,GAÜ ile yapılacak işbirliği protokolüne, önem verdiklerini söyledi.

“Önümüzdeki  dönemde GAÜ’nün stüdyolarını kullanmak da dahil, yapacağımız bu işbirliğinden hem BRTK’nın  kazançlı  çıkacağını , hem de üniversitenin,  sektörle yapacağı işbirliği sonucu , eğitim alanında daha değişik  bir boyutta kalitesini daha da ileriye taşıyabileceğine inanıyorum” diyen Tümerkan, protokolün  her iki kuruma da hayırlı olmasını  diledi..

Konuşmaların ardından BRTK Müdürü Mete Tümerkan ve GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, işbirliği protokolüne imza koydu.

5 yıllık bir dönemi kapsayan protokol, BRTK’da , GAÜ öğrencilerine  staj ve araştırma olanakları sağlanması, karşılıklı olarak , yayın ve teknik personele  yönelik hizmet içi kurslar düzenlenmesi, verilmesi,  BRT Girne Bürosuna, GAÜ içinde  yer tahsis edilmesi,  GAÜ stüdyolarının  ve canlı yayın aracının  BRT tarafından  kullanımına olanak sağlanması, iki kurum arasında ortak yayınlar  üretilmesi ve bu amaçla bir  ortak yapım komisyonu oluşturuması, BRT Haber Merkezinin ürettiği haber metinlerinin GAÜ ile paylaşılması, eğitim öğretim ve araştırmalar  için yararlanılabilecek  yazılı görsel işitsel malzeme ile teknik donanımın  karşılıklı olarak kullanılması, bilimsel ve toplumsal amaçlı  toplantıların  düzenlenmesinde işbirliği yapılması, GAÜ personelinin ualanna göre BRT programlarında  katılımcı olarak katkı sağlamasının teşvik edilmesi ve sosyal ilişkilerin de geliştirilmesini kapsıyor.