GAÜ Drama – Oyuncuk Bölümü Özel Yetenek Sınav Tarihi Açıklandı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Drama – Oyuncuk Bölümü Özel Yetenek Sınav Tarihi Açıklandı

Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde bu yıl eğitime başlayan Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama-Oyunculuk bölümünde eğitme başlayacak öğrenci adayları için düzenlenecek özel yetenek sınavı tarih ve başvuru koşulları açıklandı.

GAÜ’den konuyla ilgili yapılan açıklamada Sahne Sanatları akademik birimlerinin YÖK ve YÖDAK’tan denklik ve kontenjan aldığı ifade edilerek 2013-2014 akademik yılı güz dönemi için kayıtların başladığı belirtildi. Yükseköğretim’de 30. Yılına doğru ilerleyen GAÜ’nün sanat alanında büyük adımlar atılacağını vurgulayarak, dünyaca ünlü sanatcıların bölüm bünyesine kazandırılacağına değinerek, bu çalışmaların GAÜ’nün uluslararası kampüsleri ile işbirliği içerisinde gerçekleşeceğini bildirildi. Yetenek sınavlarının GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs ve GAÜ İstanbul Beşiktaş Yerleşkesinde yapılacağı, Drama-Oyunculuk bölümü yetenek sınavlarının 2 aşamadan oluşacağı belirtilirken, 9-10 Eylül 2013 saat 10:00’da GAÜ İstanbul Yerleşkesi, 5-6 Eylül 2013 saat:10:00’da ise GAÜ Kıbrıs Yerşelkesi Girne Kampüste düzenleneceği ifade edildi.

GAÜ Dans-Drama bölümünün, bünyesinde dünyaca ünlü eğitmenleri ve ünlü oyuncuları barındıracağı belirtilen açıklamalarda, sanat alanında Kıbrıs’ın öncüsü ve söz sahibi olacağı vurgulandı.

Öğrenci adayları Girne Amerikan Üniversitesi Sahne Sanatları drama-oyunculuk bölümüm özel yetenek sınavı başvuru koşulları, sınav içeriği, akademik program müfredatları ve akademik kadrosu ile ilgili detaylı bilgiye www.gau.edu.tr web adresinden ulaşabilecek.