Amerikan Kolej’inden Girne Kalesinde Uygulamalı Tarih Eğitimi

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Kolej’inden Girne Kalesinde Uygulamalı Tarih Eğitimi

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji ilkokul 2’inci sınıf öğrencileri sınıf öğretmenleri eşliğinde tarihi Girne Kalesinde gözlem ve incelemelerde bulundu.

Yıllardır bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan kalede yaşamı yaşayarak inceleme fırsatı bulan öğrenciler dönemsel kıyafetleriyle, o dönemlerde yaşayan insanların beslenme şekillerini, canlandırarak yaşama fırsatı buldu. Amerikan Koleji  öğrencileri sınıf öğretmenleri  Ümit Teknikel ve Peter Hogan’a Girne Kalesi’nin tarihi ve genel Kıbrıs tarihi hakkında sorular sorarak ve aynı zamanda yaşayarak tarihi doğru şekliyle irdeledi. Gezi sırasında Girne Kalesinde bulunan müzeleride ziyaret etme şansı yakalaya öğrenciler geçmiş dönemlerde yaşan insanların kullandıkları araç gereçleri görme şansı yakaladı.

Konuyla ilgli açıklamalarda bulunan Amerikan Koleji İlkokul Müdürü Paula Branch, gözlem ve inceleme derslerinin öğrencilere yaşayarak öğrenme fırsatı tanıdığını ve uzun yıllar kazanılan bilgilerin unutulmadığını söyledi.