GAÜ Okul öncesi öğretmenliği çocuklar için ideal eğitim ortamı tasarlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Okul öncesi öğretmenliği çocuklar için ideal eğitim ortamı tasarlıyor

Girne Amerikan Üniversitesi  Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü sorumluluklarının farkında olarak toplumsal dayanışmayı sürdürmeye devam ediyor.

Daha önce toplumsal sorumluluk projelerini başarı ile gerçekleştiren GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, bu yıl birçok başarılı projeler gerçekleştirirken, GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünün geçen yıl başlattığı ihtiyacı olan okulu yenileme projesinde bu yıl Ozanköy’de bulunan Osman Türkay Anaokulu seçildi.

Farkındalık çalışmalarının sonuncusu olan ve GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü  3. Sınıf öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Osman Türkay Anaokulunu (Ozanköy) yenileme projesi başarı ile gerçekleştirildiğini belirten Öğr. Gör. Aytaç Dilek, projenin Öğr. Gör. Handan Gençgel , Nihan Koran ve bölüm başkanı Yrd.Doç.Dr. Mehmet Toran’ın destekleri ile bölümde alınan dersler sonucunda edinilen beceriler ile geliştirilen materyaller çocukların eğitim ihtiyaçları karşılanmak üzere Osman Türkay Anaokuluna bağışlandığını bildirdi. Okulun iç ve dış cephelerinin onarımı gerçekleştiren GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü 3.sınıf öğrencileri,  anasınıflarını çocukların ideal eğitim alması için yeniden tasarlayan ve nitelikli bir eğitim ortamında eğitim almasını hedefleyerek, aynı zamanda mesleki olarak deneyimlerini zenginleştirdiler.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan ders sorumlusu Öğr. Gör. Aytaç Dilek, toplumsal sorumluluğun, farkındalık çalışmalarının öğretmenlik becerilerinin geliştirilmesinde önemli olduğunu, bununla birlikte çocuklar için ideal eğitim ortamının ve materyallerin tasarımının çocukların gelişim alanlarını desteklediğini vurguladı. Yrd.Doç.Dr. Mehmet Toran, bu projelerin, Girne Amerikan Üniversitesi’nin toplumsal sorumluluğunun farkını ortaya koyduğunu, üniversitenin toplumla bütünleşmiş, toplumun ihtiyaçlarının farkında olarak üzerine düşeni yaptığını, Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü olarak da bu sorumlulukları her zaman yerine getirmeye devam edeceklerini belirtti.