“Yokluğun İkinci Yaşında”

Haberler

GAÜ'DEN

“Yokluğun İkinci Yaşında”

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji’nin Müdürlüğünü yaptığı sırada zamansız vefat eden Merhum Salih Sonel’in  2’inci ölüm yıldönümü anısına Amerikan Kolejin de anma töreni düzenlendi.

Düzenlenen tören saygı duruşuyla başlarken,  törene Salih Sonel’in  eski öğrencileri ve Amerikan Kolej’i Türkçe bölüm başkanı Sinem Kuyucuoğulları’nın Salih Sonel'i anlatan konuşmalarıyla başladı. Kuyucuoğulları konuşmasında Salih Sonel’in  eski bir yazısına atıfta bulunarak ;" GAÜ Ailesi'nin her bireyi değerlidir. Amerikan Kolej'inde okuma şansına sahip olan öğrenciler olarak, hem akademik hem sosyal ve kültürel yönden iyi yetişmiş, çevresine duyarlı, toplumunu seven bir dünya insanı olarak, her zaman ve her yerde kendinizi ön plana çıkarabilecek kapasiteye sahipsiniz. Sizlere güveniyorum." dedi.  Kuyucuoğulları  konuşmasının devamında, Salih Sonel’in"Her birey değerlidir" felsefesini amaç edindiklerini, gelecek nesillere bu bilinci aşılamayı görev bildiklerini vurguladı.

 Anma töreni bünyesinde Amerikan Koleji İlkokul Müdürü Nagihan Diner'in Salih Sonel anısına yazmış olduğu "İkindi Güneşi" adlı şiirini Anaokul müdürü Binnur Saymaz okurken ,"Yokluğun İkinci Yaşında" isimli şiiri ise İlkokul müdür yardımcısı Naciye Hamle okudu.