10. Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu GAÜ’de Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

10. Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu GAÜ’de Başladı

150 AKADEMİSYENİN 100 FARKLI KONUDA BİLDİRİ SUNACAĞI SEMPOZYUM 2 GÜN SÜRECEK.

Üretim Araştırmaları Derneği (ÜAD) ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) birlikte düzenlediği 10. Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu bugün başladı.

Saat 10:00’da GAÜ Milenyum Komplex Senato Kongre Salonu’nda GAÜ Rektörü Prof. Yıldırım Öner, ÜAD Başkanı, İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Güneş Gençyılmaz ve ÜAD Yönetim Kurulu Üyesi İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Ayhan Toraman’ın açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyum 2 gün sürecek.

Toplam 150 akademisyenin 100 farklı konuda bildiri sunacağı sempozyum; küreselleşen dünyada konumu ve fonksiyonu değişen üretim alanında çalışan akademisyen ve endüstride araştırma yapan uygulamacıları arasında bilgi alışverişini sağlamayı amaçlıyor.

Paralel oturumlar şeklinde gerçekleşecek sempozyumda bugün; “Tedarik Zinciri Yönetimi”, “Kalite Yönetim”, “Üretim/ İmalat Sistemleri Tasarımı”, “Tedarik Zinciri Yönetimi”, “Üretimde Yöneylem Araştırması”, “Teknoloji Yönetimi”, İsttistik Uygulamalar”, “Performans Yönetimi”, “Üretim Süstemleri ve Kontrolu”, Altı Sigma Yönetimi”, “Üretim/ Kurumsal Kaynak Planlaması” yarın ise; “Çizelgeleme”, “Tedarik Zinciri Yönetimi”, “Üretimde Yöneeylem Araştırması Uygulamaları”, “Kalite Yönetimi”, “Tedarik Zinciri Yönetimi”, “Üretim/İmalat Sistemleri Tasarımı”, “Çok Ölçütlü Karar Verme”, “Üretim Sistemleri ve Kontrolü”, “Yalın Üretim”, “Performans Yönetimi/Analizi”, “Stratejik Yönetim ve Yatırım Analizi”, “İstatistiki Uygulamalar” ve “Karar Destek Sistemleri” konularında sunumlar yapılacak.
ÖNER

GAÜ Rektörü Prof. Yıldırım Öner sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, 10. Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu’na ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, bilimsel çalışmalarını takdirle izlediği ÜAD’ın üretim alanında yapılan araştırma ve uygulamaları destekleyen bünyesinde değerli bilim adamları barındıran bir dernek olduğunu söyledi. Derneğinin çalışmalarıyla, değişik sektörlerde faaliyet gösteren işletmeleri ilgilendiren ve uygulanabilir bilgilerin üretilmiş olmasının sevindirici olduğunu belirten Öner, Türkiye’nin iş dünyası ve ekonomisinde kaydettiği büyümede bu bilgilerin üretim alanında işletmeler tarafından uygulanmaya başlanmasının önemli bir etken olduğunu vurguladı. Prof. Öner, hükümetin bu konuda iyi politikalar üreterek uygulaması durumunda yaşanan ekonomide meydana gelen büyümenin gelişim için uygun bir potansiyel olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Rektör Yıldırım Öner konuşmasında sempozyuma katılanlara GAÜ hakkında geniş bilgi sundu.
GENÇYILMAZ

ÜAD Başkanı, İKÜ İktisadi İdari Bilimler Fakületsi İşletme bölümü öğretim üyesi Prof. Güneş Gençyılmaz da konuşmasında, sempozyumunu KKTC’de gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, derneğin tarihçesi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Sempozyumu düzenlemekteki amaçlarının; küreselleşen dünyada konumu ve fonksiyonu değişen üretim alanında çalışan akademisyen ve endüstride araştırma yapan uygulamacılar arasında bilgi alışverişini sağlamak olduğunu kaydeden Gençyılmaz, gelecek yıllarda sempozyuma uluslarası bir nitelik kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.
TORAMAN

Üad Yönetim Kurulu Üyesi, İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Ayhan Toraman ise derneğin kuruluş amacının; üretim alanında çalışan işletme bölümü ile endüstiri İşletme mühendisliği bölümü mensuplarını biraraya getirerek , stratejik ve operasyonel üretim konularında yapılan araştırmaların tartışılacağı bir platform yaratmak olduğunu kaydetti.



Türkiyede her gün borsalardan söz edilmesine rağmen, üretimden söz edenlere yeterince rastlanamadığını belirten Toraman, üretimin ‘mukaddes’ bir iş olduğunun algılanmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Toplumda parasal manüplasyonlarla ülkenin kalkınabileceğini düşünenlerin çoğunlukta olduğu konusuna dikkat çeken Prof. Toraman, derneğen bu görüşe katılmadığını belirterek konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Toplumda hep parasal manüplasyonlarla ekonominin gelişeceğinden söz edildi. Biz de kurulduğumuz günden bu yana inatla karşılarına çıkarak reel kesimi ihmal ederek, parasal manüplasyonlarla bir yere gelemezsiniz. Dünyayı etkisi altına alan küresel kriz bu parasal manüplasyonlardan üretilen bir krizdir.”