GAÜ’de 1.Kıbrıs Çalıştayı Düzenleniyor

GAÜ’de 1.Kıbrıs Çalıştayı Düzenleniyor

Girne Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü 29 Nisan 2013 Pazartesi günü   Millenium Senato Kongre Salonunda ‘1974’ten 2013’e Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz enerji güvenliği’ konulu çalıştay düzenliyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, Türkiye’den ve KKTC’den Milletvekillerinin ve diplamatların katılacağı çalıştayın ilk kez düzenleneceği bildirilirken, amaçlarının öğrencilerde bir farkındalık yaratmak ve Kıbrıs sorununa ilgi çekmek olduğu belirtildi. Çalıştay bünyesinde 1974 sürecinde Lefkoşa’da diplomat olan emekli büyükelçi eski milletvekili Onur ÖYMEN , TBMM KKTC dostluk dostluk gurubu başkanı Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Millekvekili Ömer Faruk ÖZ , Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem TOKER , Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Haydar AKAR ‘ın katılacağı bildirilirken Çalıştayın tüm gün devam edeceğini vurgulandı.