Üniversiteden 2,5 Milyon Euroluk Dev Kültür Kompleksi

Haberler

GAÜ'DEN

Üniversiteden 2,5 Milyon Euroluk Dev Kültür Kompleksi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretimde 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında Sahne Sanatları Fakültesini kültür ve sanatın hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Dans, tiyatro ve müzik bölümlerinin bünyesinde eğitim vermeye hazırlandığı GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi akademik kadrosunda ünlü Rus ve Türk dans hocaları ve eğitmenleri ile sürpriz isimler bulunmakta.

GAÜ’den konuyla ilgili yapılan açıklamada büyük açılış için geri sayıma başlandığı ifade edilirken Sahne Sanatları Fakültesinin kültür ve sanatın hizmetine sunulması ile GAÜ Karmi Kampüsün kültür ve sanatın çekim merkezi olmasının hedeflendiği vurgulandı.
Sahne Sanatları Fakültesi Binası 2.5 Milyon Euro’ya Mal Oldu

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Kampüsü Karmi Kampus Batı kısmında inşaatı tamamlanan Sahne Sanatları Fakültesi modern binası, mimari yapısı, işlevsel tasarımı, teknolojik alt-yapısı, çevre düzenlemesi ile birlikte 2.5 milyon euro’ya mal oldu. Açılışı şubat ayında KKTC Başbakanı Dr. Derviş Eroğlu tarafından yapılacak olan Sahne Sanatları Fakültesi bünyesinde dans stüdyoları, Multi-Vision Center, yaş gruplarına özel stüdyo ve soyunma odaları, özel izleyici odaları ve locaları ile kafeteryayı barındırmakta.
Altyapısı ve İşlevsel Tasarımı ile Kıbrıs’ta Tek

Girne Amerikan Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi içerisinde toplam alanları 1000 m2 nin üzerinde olan dans stüdyoları zemininde ve yapısında özel malzemeler kullanılarak inşa edildi. ABD ve AB ülkelerinde benzerlerinin örnek alınarak tasarlanan stüdyolarda dans ve bale için çok önemli olan özel raising yer tabanları kullanılarak izolasyon malzemeleri ve yükseltme teknikleri uygulanarak zemin esnekliği kazandırılan stüdyolar ayrıca yaş gruplarına göre de tasarlandı.

Stüdyo, Dinlenme ve Soyunma Odaları ile Duşlar 7’den 77’ye Herkes Düşünülerek Tasarlandı Her yaşa sanat, dans ve kültürü sunmak ve Kıbrıs’ın kültürel çekim merkezi olma hedefi ile inşaatı tamamlanan GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi bünyesinde yer alan stüdyo, dinlenme ve soyunma odaları ile duşlar yaş gruplarına göre tasarlandı. Dinlenme mekanları ve yaşam merkezleri ile ebeveynler için özel izleme odaları ve localarının da bünyesinde yer aldığı GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi binası akademik eğitimin yanında özel dans kurslarını da Stage School çatısı altında sunacak.

AB standartlarına uygun en üst düzeyde teknolojik VRV ısıtma-soğutma ve havalandırma sistemi ile bina içi iklimlendirme altyapısı ile dört mevsim en uygun çalışma ortamının oluşturulduğu bina modern yapısı içerisinde öğrencilerine teorik bilgiyi aktaracak Multi-Vision merkezi ile de fark yaratacak.
Görsel İşitsel Dans ve Sanat Gösterim Merkezi Multi-Vision Center

GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi bünyesinde yer alan birimlerden biri olan Multi Vision Center ile de çok sayıda ekran üstünde aynı anda ya da art arda görsel işitsel gösterim olanağı sunarak dans eğitimleri ve çalışmalarının izlenmesinin imkanını sunacak. Özellikle Sahne Sanatları ve diğer dallarda görsel ve işitsel yeni bilgiler ve tekniklerin çoklu dijital ortam ile öğrencilere aktarılacağı Multi-Vision Centre, teorik ve pratik bilgi ve deneyimlerin buluşacağı görsel-dijital paltformu GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinin kullanımına sunacak.
Ünlü Rus ve Türk Eğitmen ile Sanatçılar Fakülte Kadrosunda

Dans bölümü ile eğitime başlayacak GAÜ Sahne Sanatları fakültesi sahne sanatları ile ilgili akademik programlar , dans ve bale kursları yanında sağlıklı yaşam kurslarını da dünyaca ünlü eğitmenler ve sanatçılar eşliğinde her yaştan öğrenci ve dans severler ile buluşturmaya hazırlanıyor.

Türkiye, Rusya ve Bulgaristan’da birçok opera ve bale oyununda baş balet, balerin ve solist olarak rol alan Rus ve Beyaz Rus eğitmenler ile Türkiye’de modern dansın ve diğer dansların gelişmesinde otorite olan Türk eğitmen ve sanatçılar yanında Sahne Sanatları ile ilgili sürpriz isimleri de bünyesine katan fakülte, çağdaş yöntemlerle donanmış dansçı ve dans eğitmeni gençleri yetiştirmeyi, Türkiye, KKTC ve dünyada dans alanında bilimsel araştırmalara katkıda bulunmayı temel amaç olarak belirledi.

Sahne Sanatlarının Otoriteleri ile 2 yılda Profesyonel Dansçı 4 yılda Dans Eğitmeni Olma Fırsatı Sahne Sanatları ve dansın otorite isimleri tarafından akademik eğitimin teorik ve pratik olarak verileceği fakülte’de öğrencilere 2 yılın sonunda profesyonel dansçı, 4 yılın sonunda ise dans eğitmeni olma fırsatı verilecek. GAÜ Kıbrıs Kampüsü Karmi Kampus Batı kısmında inşaatı tamamlanan ve 2.5 milyon euro’ya mal olan dev kültür kompleksi 19 Şubat’ta KKTC Başbakanı Dr. Derviş Eroğlu tarafından açılacak.
Sanat ve Spor Kompleksi Entegre İnşa Edildi

KKTC Başbakanı Dr. Derviş Eroğlu tarafından açılışı gerçekleştirilecek GAÜ Kültür Kompleksi Sahne Sanatları Fakültesi Karmi Kampus batı kısmında inşaatı yeni tamamlanan ve Girne halkının hizmetine sunulacak spor tesisleri ile entegre inşa edildi. Başbakan Eroğlu tarafından aynı gün açılışı gerçekleştirilecek olan Spor Kompleksi bünyesinde tenis kortları, basketbol, voleybol ve hentbol sahaları, halı saha ve kondüsyon merkezi bulunmakta. Girne bölge spor kulüpleri ve halkının kullanımına açık olacak kompleks içerisinde olimpik yüzme havuzu ile tartan pist de bulunmakta. Spor Kompleksi içerisinde yer alan tesislerden yararlanmak için Karmi Kampus Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına başvurulabilecek.