TURİZM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ AKADEMİSYENİ ESENYEL, “KUZEY KIBRIS’TA SÜRDÜREBİLİR TURİZM¨ ADLI KİTABINI TANITTI

Girne Amerikan Üniversitesi (gaü) Akademisyeni ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Doç Dr. İsmet Esenyel, Zoom Yayınları’ndan çıkardığı “Kuzey Kıbrıs’ta Sürdürebilir Turizm” adlı kitabını tanıttı.


Yayıncı kuruluş Zoom Yayınları sahibi Birol Bebek, yayınevinin 6’ncı kitabı olan, Esenyel’in “Kuzey Kıbrıs’ta Sürdürebilir Turizm” adlı kitabının onlar için diğer kitapları gibi bir gurur kaynağı olduğunu söyleyerek, baskı ile görselinin dışında içerik anlamında da övünebilecekleri bir eser olarak ortaya çıktığını ifade etti. Bebek ayrıca kitapların özel olduğunu ve her kitaba eklenen özel seri numarası ile her kitabın birbirinden benzersiz olduğunu ifade ederek, bunun bir ilk olduğunu da sözlerine ekledi.


Esenyel yapmış olduğu açıklamasında, 8 aylık bir çalışma ile daha önce medyada yayınlanan yazıları ile akademik alanda hazırladığı makalelerin, güncel olayların turizme etkisinin tartışıldığı bir kaynak kitap hazırladıklarını belirterek, medyaya da teşekkürlerini iletti. Esenyel, bu kitabın kendisi için ilk olduğunu ancak, son olmayacağını ifade etti. Kitabın 30 yıllık bir turizm serüveninin birikiminin kağıda dökülmesi olarak da algılanabileceğini ifade eden Esenyel, kitaba gösterilen ilgiye müteşekkir olduğunu söyledi. KKTC’nin turizim alanında hakettiği yeri alacağından endişesi olmadığını söyleyen Esenyel, 5 yıllık kısa vadeli ve 10 yıllık stratejik planlama için önemli bir kaynak olmasını ümit ettiğini belirtti.