İŞLETME FAKÜLTESİ

Günümüzün hızla değişen ekonomik ve teknolojik gelişmeler ışığında sektörün nabzını tutabilecek uzmanları ve yönetici adaylarını yetiştirme hedefine bağlı olarak hazırlanan programdaki dersler uluslararası öğretim üyelerimiz tarafından verilmektedir. Amacımız öğrencilerimizi evrensel değerlere, yönetim ve liderlik sorumluluğuna sahip, verimli, kendine güvenli, karar verme gücüne sahip, İngilizce diline hakim, işletme yöneticisi olarak yetiştirmek; mezuniyet sonrasında küresel rekabet ortamında etkili bir biçimde görev almaya hazırlayacak kalitede bir eğitim ve öğretim vermektir.

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Sempozyumu’nun 2.’sini Gerçekleştriyor

GAÜ, Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Sempozyumu’nun 2.’sini Gerçekleştriyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2. Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Sempozyumu 5-6 Aralık 2016 tarihinde GAÜ’de gerçekleşecek.


 


GAÜ İşletme Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Derviş Kırıkkaleli ve Türkiye Hazine Müşteşarlığı ekonomislerinden Doç. Dr. Hasan Murat Ertuğrul’un önderliğinde gerçekleştirilecek olan konferansın 5-6 Aralık 2016 tarihlerinde gerçkeleşecek. 2015 yılında International Network for Economic Research ile Girne Amerikan Üniversitesi İşletme Fakültesi arasında, uzman yerli ve yabancı birçok bilim insanının katılımı ile gerçekleşen ve 2 gün boyunca ekonomi ve finans alanında son gelişmeler ve çalışmaların sunulduğu 1. Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Sempozyumunun bu yıl 2.’si gerçekleşecek.


 


Bu yıl 2.’si gerçekleşecek olan Sempozyum, Türkiye’de Hazine Müşteşarlığı ekonomisti Doç. Dr. Hasan Murat Ertuğrul katkıları ile geçen yıl olduğu gibi dünyaca ünlü akademisyenleri ve araştırmacıları ağırlamayı planlıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ İşletme Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Derviş Kırıkkaleli, Bu yılki açılış konuşmacılarının; Syracuse Üniversitesinden Prof. Dr Badi H. Baltagi; Dünya Bankası İslamik Finans başkanı Dr. Zamir Iqbal; İstanbul Borsası eski başkanı Doç. Dr. Talat Ulusever; Bankalar Denetleme ve Düzenleme Kurulu başkan yardımcısı Doç. Dr. Aziz Turhan; HSBC Global’ın direktörü Doç. Dr. Alper Ozun’nun olacağını bildirdi. Sempozyumun ana konularının ise; uygulamalı mikroekonomi; uygulamalı makroekonomi; uygulamalı uluslararası ekonomi; uygulamalı enerji ekonomisi; uygulamalı finansal ekonomi; uygulamalı eğitim ekonomisi; uygulamalı sağlık ekonomisi; ekonometri; istatistik; risk yönetimi; matemetiksel finans ve ekonomi; finans; fon yönetimi; islamik finans ve islamik bankacılık olduğunu ifade eden Kırıkkaleli, sempozyumunun büyük ses getireceğine inandığını söyledi. 


 


Kırıkkaleli, dünyanın dört bir yanından finans ve ekonomi alanlarında uzman katılımcıların katılması beklenen konferans bünyesinde yapılacak sunumların, GAÜ öğrencilerinin ufkunu açmasının yanında, bilimsel düşünmeyi ve var olanı gelistirme yeteneğini geliştirmelerini sağlayacağını söyleyerek, bu tür organizasyonların öğrencilerin araştırmaları, tezleri ve dersleri için de faydalı olacağını belirtti.



KKTC’de çalışan araştırmacılar ve akademisyenlerin yıllar yılı kendisini geliştirmek için, yurt dışındaki uluslararası konferans ve seminerlere katılma zorluğu yaşadıklarını belirten Kırıkkaleli, adada düzenlenen bu tür konferans ve seminerler sayesinde kendilerini akademik anlamda daha donanımlı hale getirebildiklerini ifade etti. Ayrıca bu tip uluslararası organizasyonların sadece GAÜ’nün değil; KKTC’nin de dünyada tanınmasına katkı sağladığını vurguladı.


 


Ayrıca konuyla igili GAÜ’den yapılan açıklamada, konferansa dinleyici olarak katılımın tüm araştırmacılara ve öğrencilere üçretsiz olarak sağlanacağı belirtilirken, konuyla iligli herkesin 5-6 Aralık tarihleri arasında GAÜ’de gerçekleşecek olan . Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Sempozyumu’na davetli olduğu ifade edildi.