İŞLETME FAKÜLTESİ

Günümüzün hızla değişen ekonomik ve teknolojik gelişmeler ışığında sektörün nabzını tutabilecek uzmanları ve yönetici adaylarını yetiştirme hedefine bağlı olarak hazırlanan programdaki dersler uluslararası öğretim üyelerimiz tarafından verilmektedir. Amacımız öğrencilerimizi evrensel değerlere, yönetim ve liderlik sorumluluğuna sahip, verimli, kendine güvenli, karar verme gücüne sahip, İngilizce diline hakim, işletme yöneticisi olarak yetiştirmek; mezuniyet sonrasında küresel rekabet ortamında etkili bir biçimde görev almaya hazırlayacak kalitede bir eğitim ve öğretim vermektir.

Haberler

GAÜ'DEN

“CODEWEEK, CREATE WITH CODE!” ETKİNLİĞİNDE 160 LİSE ÖĞRENCİSİNE GAÜ’DE PROGRAMLAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

“CODEWEEK, CREATE WITH CODE!” ETKİNLİĞİNDE 160 LİSE ÖĞRENCİSİNE GAÜ’DE PROGRAMLAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Kıbrıs Çocuk Vakfı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) ev sahipliğinden gerçekleşen “Codeweek: Create with Code!” etkinliği kapsamında 160 Ortaokul ve Lise öğrencisine  ücretsiz programlama eğitim verildi.

Etkinlik kapsamında, Vakıf gönüllüleri ve GAÜ Mühendislik Fakültesi Akademisyenleri, Gaü İdari Kadrosu ve üniversite öğrencilerinden oluşan bir kadro, 160 öğrenciye HTML, C ve JAVA dillerinde eğitimler verdi. Kıbrıs Çocuk Vakfı’nın başlattığı Bilgisayar Programlama Kurslarıyla yeni neslin teknolojiyi yönlendirebilen ve geliştirebilen bir nesil olması hedeflenirken, öğrencilerin iletişim ve liderlik yeteneklerinin de gelişmesi için kapsamlı bir etkinlik olarak Codeweek, bu yıl üçüncü kez gerçekleşti. 



GAÜ Uluslararsı Kongre Merkezi Spectrum Hall’de düzenlenen törende, programlama öğrenen öğrenciler yaptıkları websitelerini sunarak programlamadaki hünerlerini sergiledilerken, hafta boyunca yapılan yarışmada kazanan ekiplere ödülleri dağıtıldı. 

Törene, video konferans yönetemi ile katılan, GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerni sunarak şunları söyledi;

“Kıbrıs Çocuk Vakfı olarak, Codeweek Proglamlama gününde herkesi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Çocuk Vakfı bugüne kadar yapılan ya da yapılmış birçok etkinlik sürecinde çocuklar ve gelecek hakkında çok önemli adımlar atıyor olsa bile, adadaki çocukları siyasetten uzak tutmak için yapılan etkinlerinin yanında bugün ki etkinlik en önemlisi. Burada ki olay sadece geleceğimizin neslini yaratmak değil. Vakfımız, çocuklarımızın uluslararası birçok sanat, spor ve aynı zamanda çalışma programlarına katılmalarına olanak sağlıyor. Bu yılki etkinliğe katkı koyan başarılı girişimci ve melek yatırımcı Sayın Tunç Yalgın'a da saygılarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum. Kıbrıs Çocuk Vakfı’nın gönüllük esaslı olduğu etkinlerine öncülük eden Günperi Hanım’a da çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza ve herkese iyi şanslar diliyorum.” dedi. Törenin sonunda eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikarı eğitmenleri tarafından verildi.