ECZACILIK FAKÜLTESİ

35 yıllık geçmişi olan Girne Amerikan Üniversitesi kurulduğundan bu yana güçlü akademisyen kadrosuyla ulusal ve uluslararası alanda saygın bir kurum olarak K.K.T.C’nin sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim yönlerinden gelişmesine katkı sağlamaktadır.

Duyurular

GAÜ'DEN

14 MAYIS: TÜRKİYE VE KKTC (KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ) İÇİN “ECZACILIK GÜNÜ”

“14 Mayıs” Tarihi, Türkiye ve KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) için “ECZACILIK GÜNÜ”dür.

 

Bu Tarih, Osmanlı İmparatorluğu’nda “Bilimsel Eczacılık Eğitimi’nin Başladığı Gün”dür. Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’de, İLK ECZACILIK SINIFI’nın açıldığı tarihtir (14 Mayıs 1839).

 Her yıl, 14 Mayıs’ta; Eczacılar’ın Akılcı (Güvenli, Etkili ve Maliyet-Etkili) ilaç Kullanımı’ndaki rolü ve Toplum Sağlığı’na katkısı vurgulanmakta, Eczacılık Mesleği’nin imajının ve saygınlığının altı çizilmektedir.  

 Bu yıl; COVID-19 Pandemisi nedeniyle, Toplum Eczacıları (Serbest Eczane Eczacıları) ve Hastane Eczacıları için çok özel bir dönem yaşanmaktadır. Eczacılar ve Eczane’deki Takım Arkadaşları (Eczane Personeli), salgın ile savaşta, en ön saflarda olağanüstü bir çaba göstermektedirler. Bütün dünyada; Kahraman Eczacılar, Topluma hizmet edebilmek için, her gün yaşamlarını riske atmaktadır.  

 “Dünya Eczacıları Ailesi”nden birçok Eczacı, SARS-CoV-2 Virüsü nedeniyle yaşamını yitirmişlerdir. Salgın savaşında, en ön cephede savaşırken “Meslek Şehidi” olan Eczacı Meslektaşlarımız’ı saygıyla ve minnetle anmak için; 

14 Mayıs 2020 Perşembe Günü, saat 12.00’de “BİR DAKİKALIK SAYGI DURUŞU” yapılacaktır. Işıklarda, Huzurla Uyusunlar…  

 

“ECZACILIK GÜNÜ”, Eczacılar’ın sağlık hizmetlerine -takım çalışması ve işbirliği anlayışı çerçevesinde- katmakta oldukları değeri daha da yükseltmek için stratejiler geliştirmek üzere, paydaşlar arasında görüş alış verişinde bulunma fırsatı vermektedir. 

 Bu yıl 14 Mayıs’ta; GAU Eczacılık Fakültemiz, özellikle “Bilişsel (Kognitif) Eczacılık Hizmetleri”ne odaklı “ECZACILIK MESLEĞİNDE YENİDEN MESLEKLEŞME” konusunu tartışmak ve bu konuda paydaşlar arasında görüş birliği sağlamak üzere, bir dizi “e-görüş alış verişi” gerçekleştirmeyi planlamaktadır.

 GAU Eczacılık Fakültemiz; Mayıs Ayı boyunca, çevrimiçi iletişim teknolojisi üzerinden, Öğrenci Eczacılarımız’ın da etkin katılımı ve katkısı ile, bu konuda görüş alış verişinde bulunacaktır.  

 

GAU ECZACILIK FAKÜLTESİ DEKANI VE AKADEMİK KADROSU