HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ÖĞRENCİLERİ; "HASTA GÜVENLİĞİ FARKINDALIK HAFTASI"NDA SAHNEDEYDİ.

GAÜ ÖĞRENCİLERİ; "HASTA GÜVENLİĞİ FARKINDALIK HAFTASI"NDA SAHNEDEYDİ.

Girne Amerikan Üniversitesi; Hemşirelik ve Ebelik Yüksek Okulu ile Sağlık Meslek Yüksek Okulu, "Hasta Güvenliği Farkındalık Haftası"nda  üniversite içinde gerçekleşen etkinlik programı süresince, öğrencileri aracılığı ile bir oyun sergileyerek, konuyu farklı bir bakış açısı ile ele aldı.


Hasta, sağlık Personeli ve sağlık kurumu üçlemesinin; evrensel sağlık hizmetleri politikalarına yönelik tutumunu hicveden eleştirel uyarlama; ortak bir çalışma sonucunda, alan öğrencileri tarafından başarı ile sahnelendi.


Sergilenen oyun öncesi söz alan ve davetlilere yönelik kısa bir sunum yapan GAÜ Rektör Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Mehmet Zeki Avcı, `Ulusal Hasta Güvenliği Vakfı`nın  (National Patient Safety Foundation)  mart ayının ilk haftasını; `Hasta Güvenliği Farkındalık Haftası` olarak tanımladığını belirterek;  "Hasta güvenliği; sağlık hizmetine bağlı hataların önlenmesi ve sağlık hizmetine bağlı hataların neden olduğu  hasta hasarlarının eliminasyonu veya azaltılmasıdır. Hasta güvenliği farkındalığının arttırılması için; hem sağlık çalışanlarına hem de topluma önemli sorumluluklar düşmektedir. Tüm sağlık kurumlarında,  hasta güvenliği kültürünün geliştirilmesi için çaba sarf edilmelidir. Sağlık çalışanlarına yönelik olumsuz süreçler yaşanmaktadır, ne yazık ki darp edilen sağlık çalışanları da olmaktadır. Sağlık bir bütünselliktir, koordineli çalışmayı gerektirmektedir. Bu vesile ile; öğrencilerimizi bizi böyle bir sanat gösterisi aracılığıyla konuya daha yaklaştırmalarından dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum. Herhangi bir sosyal aktivitesi veya hobisi olan sağlıkçının; ruhunun inceldiğinin farkında olacağını da belirtmek isterim” şeklinde konuştu.