HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ HEMŞİRELİK YÜKSEK OKULU, MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME VE FARKINDALIK AYI ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

GAÜ HEMŞİRELİK YÜKSEK OKULU, MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME VE FARKINDALIK AYI ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Hemşirelik Yüksek Okulu, meme kanseri farkındalığı ayında, meme kanserinin erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının artırılması hedefiyle GAÜ Millenium Binası önünde sergi ve balon uçurtma etkinliği düzenledi. 


Meme kanserinde erken teşhisin önemi ve meme kanseri farkındalığının artırılması amacıyla, 2004 yılında tüm dünyada meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak belirlenen Ekim ayında, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve diğer kurum ve kuruluşlar meme kanseri bilincini artırmak için çalışmalar yaparken; buna yönelik sağlık kampanyaları, eğitimler ve etkinlikler düzenlemektedir.


GAÜ Hemşirelik Yüksek Okulu birinci sınıf öğrencileri, meme kanserine karşı yaygın bir dikkat gösterilmesi için, erken tanısı ve erken tanındığı takdirde tedavideki başarı ve sağlıklı yaşam şansı yüksek kanser türü olarak farkındalığın artırılmasına yönelik olarak GAÜ Milenyum Binası önünde hazırladıkları afişleri sergilerken; Meme Kanseri ayının sembolü olan pembe renkli balonları gökyüzüne bıraktı.


GAÜ Hemşirelik Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. M. Zeki AVCI, Prof. Dr. Hatice SÜTÇÜ ÇİÇEK, Uzm. Hem. Sibel ALTUN, Yrd. Doç. Dr. Halise ÇOŞKUN’un da katıldığı etkinlik öğrencilerden yoğun ilgi gördü.