HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU

BİTİŞ
01/01/1970

Geleceğin Mühendislerinden Geleceğe GAU Temalı Tasarımlar

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği tarafından düzenlenen sergide geleceğin mühendislerinin geleceğe dair 12 tasarımı sergilendi. Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs İleri Mühendislik Eğitim Merkezi TechnoPark sergi alanında gerşekeleşen serginin aşılışı Rektör Yardımları Doş. Dr. Sadık Ülker ve Doş. Dr. Olgun Çişek ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Doş. Dr. Zafer Ağdelen ve Endüstri Mühendisliği bölüm başkanı Yrd. Doş. Dr. Burcu Toker tarafından yapıldı. Serginin aşılışına Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelşiliği Yardım Heyeti yetkilileri de katıldı. Mühendislik Fakültesi Endüstri Bölümü öğrencilerinin endüstriyel sektörlere yönelik tasarımlarının yoğun ilgi gördüğü sergi ile ilgili GAÜ TV mifrofonlarına konuşan Dekan Doş. Dr. Zafer Ağdelen, 2006-2007 akademik yılında hizmet vermeye başlayan Techno Park bünyesinde eğitim veren laboratuvarlarla teorik eğitimi pratik anlamda destekleyen Girne Amerikan Üniversitesinin mühendislik disiplinleri alanında bölgenin önde gelen araştırma merkezleri arasına girdiğini ifade ederek önemli aşıklamalarda bulundu. ”GAÜ TechnoPark Dünya Standartlarında İleri Mühendislik Eğitiminin Merkezi“ Techno Park bünyesinde Mühendislik eğitiminde dünya standartlarında eğitim verme ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıma amacıyla eğitimin hizmetine sunulan Fizik, Kimya, Yazılım Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme, Internet Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme, Alternatif Enerji, Bilgisayar Bütünleşik Üretim, Bilgisayar, Elektronik, Ergonomi ve İş Etüdü, PLC ve Mikroişlemci, Elektrik Makineleri, Mekatronik, Yazılım Geliştirme ile Haberleşme ve Mikrodalga laboratuvarları altyapı ve teknolojik özellikleri ile ileri Mühendislik eğitimleri ve bilimlerinin merkezi olarak şalışmalarına ve bilimsel üretimlerine devam ettiğini vurgulayan Doş. Dr. Ağdelen, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelşiliği Yardım Heyeti’nin katkıları ile kurulan yeni laboratuvarlar yanında altyapıları yenilenen mevcut laboratuvarların öğrenci gelişimine önemli katkılar yaptığına işaret ederek yetklililere teşekkür etti. GAÜ temalı geleceğin tasarımlarının önemli şalışmaları ve yeni yaklaşımları ortaya koyduğunu ifade eden Doş. Dr. Ağdelen, kapsamı ve ortaya koyduğu üretimleri ile serginin ülke üniversiteleri ve mühendislik eğitiminde bir ilki başardığını belirterek sergiye katılan öğrencilere ve sergide emeği olan tüm öğretim görevlilerine teşekkür ederek sözlerine son verdi. ”KKTC Üniversiteleri Arasında İlk“ Endüstri Mühendisliği bölüm başkanı Yrd. Doş. Dr. Burcu Toker ise konuyla ilgili yaptığı aşıklamada laboratuvar ortamında toerinin her şamasını pratiğe indirgeyerek ortaya şıkan bilimsel üretim ve tasarımların KKTC üniversiteleri arasında bir ilk olduğuna işaret ederek GAÜ TechnoPark bünyesindeki ileri mühendislik eğitim laboratuvarlarının öğrenci gelişimine önemli katkılar yaptığını ve önemli bir fark ile farkındalık yarattığını vurguladı. Sergiye katılan 12 tasarımlar arasında ilk üş dereceye girenlerin bilim komitesinin değerlendirmesi sonucunda aşıklanacağını sözlerine ekleyen Yrd. Doş. Dr. Burcu Toker, sergide emeği geşen öğrenciler yanında öğrenci gelişimine katkı sağlayan ilgililere teşekkür etti.