Kadın Önce İnsan Konulu Panel Düzenleniyor

Haberler

GAÜ'DEN

Kadın Önce İnsan Konulu Panel Düzenleniyor

Girne Amerikan Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Kadın Önce İnsan” konulu panel düzenleniyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda 8 Mart 2012 perşembe günü saat 14.00’te düzenlenecek panel halka açık olacak ve GAÜ TV’den canlı yayınlanacak.

Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kale’nin açılış konuşması ile başlayacak “Kadın Önce İnsan” konulu panele Sosyal Riskleri Önleme Vafkı Başkanı Selda İçer yanında Girne Amerikan Üniversitesi öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Nur Yeliz Gülcan “Dünden Bugüne Türk Toplumunda Kadın”, Yrd. Doç. Dr. Mira R. Gökdoğan “Kadın; Hem Severim Hem Döverim” ile Yrd. Doç. Dr. Tutku Akter “Medya’da Kadın” konulu sunumları ile konuşmacı olarak katılacak.

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikte ayrıca öğretim görevlileri Karen Janet McKınney ile Ayşe Şat tarafından hazırlanan şiir dinletisinin ardından sergi açılışı gerçekleşecek.
“Amaç Cinsiyet Ayrımcılığına ve Kadın Hakları İhlalleri Noktasında Farkındalık Yaratmak”

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kale yaptığı açıklamada GAU Beşeri Bilimler Fakültesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart dünya kadınlar gününde düzenlediği etkinlik kapsamındaki panel, şiir dinletisi ve sergi ile günümüzde toplumumuzda ve dünyanın bir çok ülkesinde kadınların karşılaştıkları cinsiyet ayrımcılığına ve bunun sonucunda ortaya çıkan hak ihlallerine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmanın amaçlandığını ifade etti..

Girne Amerikan Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte verilecek mesajlarla, öğrencilerde tarihsel süreçte ve bugün kadınların yaşadıkları sorunlar ve bunların çözümlerine ilişkin bir farkındalık ve sağduyunun oluşturulması hedeflendiğini de vurgulayan Prof. Dr. Kale, kadın haklarına duyarlı mezunların topluma kazandırılmasının önemine dikkat çekerek bu kapsamda düzenlenen etkinlik ve panellerin öğrenci gelişimine önemli katkılar yaptığını belirtti.