CNBC NTV e2 Yetkililerinden Öğrencilerimize Tam Not

Haberler

GAÜ'DEN

CNBC NTV e2 Yetkililerinden Öğrencilerimize Tam Not

Girne Amerikan Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencileri CNBC/NTV İstanbul stüdyolarında dublaj, altyazı ve film çeviri çalışmaları ile ilgili atölye çalışmalarına katıldı.

Türkiye’nin önde gelen haber kanallarından CNBC ve NTV’de çeşitli programların yapım aşamasını izlemek ve öğrenim gördükleri alana yönelik dublaj, altyazı ve film çeviri uygulamalarına katılan GAÜ ekibinin temasları ile ilgili İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Süleyman D. Göker önemli açıklamalarda bulundu.
“Türk ve Kuzey Kıbrıs Üniversiteleri Arasında İlk”

CNBC/NTV İstanbul Maslak stüdyolarında öğrenim gördükleri alana yönelik çeşitli çalışmalara katılan GAÜ öğrencilerinin yabancı filmlerin çeviri, altyazı ve dublaj çalışmalarını yerinde izleyip bazı dublaj ve altyazı çalışmalarına doğrudan katıldıklarını ifade eden Doç. Dr. Göker, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs ve İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te devam eden eğitimlerin hedefinin öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak olduğunu vurguladı. Kuzey Kıbrıs üniversiteleri yanında Türk üniversiteleri arasında da mütercim tercümanlık bölümlerinin çalışma alanları arasında GAÜ öğrencilerinin katıldığı çalışmaların ilk olduğunun da altını çizen Doç. Dr. Göker, benzer çalışmanın geçen sene Türkiye Cumhuriyeti devlet televizyonu TRT ile gerçekleştirildiğini hatırlatarak öğrencilerin mezuniyet sonrası kariyerleri için GAÜ tarafından düzenlenen benzer çalışmaların örnek teşkil ettiğini vurguladı.
“CNBC, NTV ve e2 Yetkililerinden GAÜ Öğrencilerine Tam Not”

The Ellen DeGeneres Show, The Martha Stewart Show gibi programlarla birlikte Game of Thrones’un doğrudan çevirisi, altyazı sistemine aktarılması ve dublaj çalışmalarının yapılmasına aktif olarak katılan GAÜ Mütercim Tercimanlık öğrencilerinin CNBC teknik yönetim ve ekibi tarafından hayranlıkla izlendiğini belirten NTV-CNBC ve e2 Çeviri Hizmetleri müdürü Aziz Acar ise Girne Amerikan Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi İngilizce Mütercim Tercümanlık öğrencilerinin performansından GAÜ’de verilen eğitimin ne kadar üst düzeyde olduğunun anlaşıldığını belirterek, GAÜ İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü mezunlarına kapılarının açık olduğunu ve onları ekiplerine katmaktan son derece mutlu olacaklarını ifade etti.