Mutlu Çocuk Mutlu Toplum Güçlü Devlet

Haberler

GAÜ'DEN

Mutlu Çocuk Mutlu Toplum Güçlü Devlet

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Toplumsal Sorumluluk dersi kapsamında sosyal sorumlulk projelerine devam ediyor.

Girne bölge okulları yanında Milli Arşiv bünyesinde çeşitli çalışmalara toplumsal fayda adına imza atan Girne Amerikan Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrencileri “Mutlu Çocuk Mutlu Toplum Güçlü Devlet” slogaı ile Karpaz bölgesi İlkokullarıda çalışmalarını sürdürüyor.

GAÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Zeki Akçam koordinatörlüğünde öğrenciler Ziyamet İlkokulu ve Dipkarpaz Okul Öncesi Eğitim Merkezine malzeme yardımı yaparak okulların sınıf ve duvarlarını boyadılar.

Konuyla ilgili GAÜ TV’ye önemli açıklamalarda bulunan Zeki Akçam, bölge okullarının ihtiyaçlarını giderilmesine yönelik çalışmaların Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürütüldüğünü ifade etti. Ziyamet Okulu ve Dipkarpaz Okul Öncesi Eğitim Merkezine yapılan yardımlarda GAÜ2nün yanında Girne halkının da katkısı olduğuna dikkat çeken Akçam, projelerin mutlu çocuk mutlu toplum ve güçlü devlet yaratır misyonu çerçevesinde yürütüldüğünü kaydetti.
“Mutlu Çocuk Mutlu Toplum Güçlü Devleti Yaratır”

Toplumsal sorumluluk dersi ve sosyal sorumluluk projelerinin “Mutlu Çocuk Mutlu Toplum Güçlü Devlet” slogan ve misyonu ile yürütüldüğünü vurgulayan Akçam, haftasonu Karpaz bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalarla bölge ilkokullarından Ziyamet İlkokulu ve Dipkarpaz Okul Öncesi Eğitim Merkezine yüzlerce kitap yanında kırtasiye malzemesi, çocuk kıyafeti ve ayakkabısı bağışlandığını belirtti.

Ayrıca GAÜ öğrencilerinin her iki okulda çeşitli onarım faaliyetleri yanında sınıf ve okul duvarlarını da boyadığını ifade eden Akçam, okul müdürü ve okul aile birliği başkanı ile ailelerin GAÜ teşekkür ettiğini kaydetti. Girne Amerikan Üniversitesi’nin bölgeye ve bölge okullarının sorunlarına ilgisinin devam edeceğini de vurgulayan Akçam, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, bölge sivil toplum örgütleri ve spor kulüpleri ile birlikte sosyal sorumluluk projelerine devam edileceğinin altını çizdi.