Siyasetin Zirvesi GAÜ’de Toplanıyor

Siyasetin Zirvesi GAÜ’de Toplanıyor

Girne Amerikan Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi tarafından düzenlenecek “KKTC’de Siyasi Partilerin Dünü Bugünü ve Yarını” konulu panelde Kıbrıs Türk siyasetinin zirvesi Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te biraraya geliyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda 10 Ocak 2012 saat 14.00’te gerçekleşecek panele Kıbrıs Türk siyasetinin liderleri katılıyor.

KKTC Başbaşbakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı İrsen Küçük, ana muhalefet partisi Cumhuriyetci Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) Genel Başkanı Turgay Avcı ile Demokrasi ve Güven Partisi (DGP) Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı panel GAÜ TV’den canlı yayınlanacak ve halka açık olacak.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nden yapılan açıklamada akademik bir ölçek olarak her yıl düzenlenecek olan panelin amacının Kıbrıs Türk siyasetine yön veren siyasi parti ve yapıların ürettikleri politika ve projeleri gerçekleştirme ve uygulama alanlarının tartışılması ve topluma yön verecek politikaların sosyal realite ile ilişkisinin irdelenmesi olduğu ifade edildi. Ayrıca panelin simultane çeviri tekniği ile İngilizceye çevirileceğinin de altının çizildiği açıklamada “KKTC’de Siyasi Partilerin Dünü Bugünü ve Yarını” konulu panelin uluslararası öğretim görevlileri ve öğrencilerin Kıbrıs Türk demokrasisi ve siyasetini yakından tanımalarına, anlamalarına ve anlatmalarına katkı sağlayacağı vurgulandı.