GAÜ Resmen Avrupa Mimarlık Eğitim Birliği Üyesi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Resmen Avrupa Mimarlık Eğitim Birliği Üyesi

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nün Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği'ne yaptığı üyelik başvurusu Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği (EAAE) yönetim kurulu tarafından kabul edildi.

Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği (EAAE) üyeliği ile Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü yanında İngiltere Canterbury ve Asya Pasifik Singapur kampüslerinde, uluslararası akademik kadrosu ve evrensel vizyonuyla öğrencilerine kıtalararası küresel eğitim fırsatı sunan Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği üyesi olarak, Avrupa'daki mimarlık eğitimi çalışmalarında ve çeşitli akademik aktivitelerde doğrudan temsil edilme hakkı kazandı.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık bölüm başkanı Dr. Hossein Sadri, Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği (EAAE) üyeliği ile ilgili yaptığı açıklamada üyeliğin önemli bir uluslararası referans olduğunu belirterek 1975 yılında kurulan ve tüm Avrupa ülkelerinden 150’nin üzerinde üyesi bulunan Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği’nin mimarlık eğitiminde bilgi ağının genişlemesini ve eğitim kalitesinin yükseltilmesini amaçladığını ifade etti.

Mimarlık alanında 5000’nin üzerinde öğretim üyesi ve 120.000’nin üzerinde mimarlık öğrencisini düzenlediği çeşitli konferanslar, atölye çalışmaları, yarışmalar, yaz okulları ve diğer akademik aktivitelerle bir araya getiren Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği’nin mimarlığın farklı dallarında yaptığı süreli ve süresiz yayınları ve zengin veri bankasıyla mimarlık eğitimindeki bilgi birikimini üye üniversitelerin kullanımına sunmasının öğrenci gelişimi açısından önemine dikkat çeken Dr. Hossein Sadri şunları söyledi:

“Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği (EAAE) üyeliği Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümünün Avrupa ölçeğinde daha da tanınmasına, öğretim üyeleri ve öğrencilerin akademik işbirlikleri çerçevesinde daha çeşitli imkanlardan faydalanabilmesine olanak tanıyacaktır. Uluslararası üyelikle birlikte, akademik kadrosuna eklenen yeni öğretim üyeleri ve Dünya Mimarlar Örgütü ve UNESCO'nun ortaklaşa yayınladıkları Mimarlık Eğitimi standartlarını esas alarak oluşturmakta olduğu yeni Mimarlık ve İç Mimarlık eğitim programlarıyla, Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi sunduğu eğitim kalitesini hergün daha fazla yükseltmeyi hedeflemektedir.

Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği (EAAE) üyeliği Kuzey Kıbrıs yükseköğretimi ve özellikle mimarlık eğitimi için önemli bir referanstır. Ayrıca üyelik ile birlikte Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık bölümünün Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği konferans, atölye çalışmaları ve seminerlerinde doğrudan temsiliyet hakkı kazanmasının Kıbrıs kültürü ve mimarisi ile lgili dünya literatürüne girecek önemli çalışmaları da beraberinde getirecektir. Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği (EAAE) üyeliği öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıma noktasında önemli katkılar yapacak. Ayrıca üyelik ülke ve ülke mimarisi ile modern mimarlık çalışmalarını yakından ilgilendirirken GAÜ mimari üretimlerinin Avrupa Birliği standartları yakalaması noktasında da önem taşımakta.”