GÜVENSOY, “DENİZ VE HAVUZLARDA YAŞANAN BOĞULMA OLAYLARI, PROFOSYONELLER TARAFINDAN VERİLEN TEKNİKLER ...

Haberler

GAÜ'DEN

GÜVENSOY, “DENİZ VE HAVUZLARDA YAŞANAN BOĞULMA OLAYLARI, PROFOSYONELLER TARAFINDAN VERİLEN TEKNİKLER ...

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Spor Yüksek Okulu Öğretim Üyesi ve Takımlar Koordinatörü Kenan Güvensoy, özellikle yaz aylarında deniz ve havuzlarda yaşanan boğulma olaylarına dikkat çekerek, yüzme eğitiminin önemine vurgu yaptı.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Spor Yüksek Okulu Öğretim Üyesi ve Takımlar Koordinatörü Kenan Güvensoy, özellikle yaz aylarında bilinçsiz deniz ve havuzlara girilmesi ile boğulma oranlarının artması ve buna bağlı olarak profosyonel eğitmenler tarafından verilecek teknikler ile bu oranların en aza indirilmesi amaçlandığı bildirdi. Yüzmenin sağlık açısından çok öneme sahip spor dallarından birisi olduğuna değinen Güvensoy, özellikle erken yaşlarda çocuklara doğru tekniklerin aktarılmasının, olası tehlikelere karşı alınacak en büyük önlemlerden birisi olduğunu söyledi.

 

Güvensoy ayrıca, bünyelerinde başlayan “Yüzme Kurslarının”, profosyonel eğitmenler eşliğinde, 4-14 yaş çocuklara yönelik gerçekleştiğini ve kayıtların devam ettiğini söyleyerek,

kursların hafta içi Pazartesi ve Perşembe günleri 16:30 – 17:30 saatleri arasında GAÜ Amerikan Koleji, Kapalı Yüzme havuzunda gerçekleşeceğini belirtti.

 

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklama ise, ayrıntılı bilgi ve kayıt için 0533 882 89 99 numaralı telefona ulaşılabileceğini ifade etti.