GAÜ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ AKADEMİSYENİ DENİZ SEVER’DEN BÜYÜK BAŞARI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ AKADEMİSYENİ DENİZ SEVER’DEN BÜYÜK BAŞARI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Akademisyeni Yrd. Doç. Dr. Deniz Sever,   T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önderliğinde ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen, “Bizante Gülsin Onay Solo Piyano Beste Yarışması”nda 3’üncü oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sever şunları söyledi;

“T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önderliğinde ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği, devlet sanatçımız ve dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin ONAY adına, “Bizante Gülsin Onay Solo Piyano Beste Yarışması” düzenlemiştir. Bu yarışma, çoksesli çağdaş Türk müziğini desteklemek, evrensel düzeyde müzik dili kullanarak sanat zevkini yaratmak, ülkemizin kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunmak amacıyla açılmıştır.

İstanbul ve Rusya St.Petersburg konservatuarlarındaki müzik eğitimlerimi ve kişisel çabalar sonucunda elde ettiğim bütün besteleme tekniklerini bir araya getirerek, temelinde ulusal müziğimin olduğu “Trakya Efsanesi” adlı eserim 158 beste arasından seçilerek üçüncülüğe layık görülmüştür.

İlk müzik öğretmenim sevgili annem Keysudar SEVER’e (piyanist) ve üzerimde emeği olan diğer bütün yerli ve yabancı hocalarıma minnettarım. Ayrıca; büyük GAÜ ailemize tekrar bir ödül kazandırmanın mutluluğunu yaşarken, desteğini hiç esirgemeyen Rektör Hocamız Sayın Prof. Dr. Kutsal ÖZTÜRK’ün ve değerli ekibinin tebrikleri de beni oldukça gururlandırmıştır.”