GAÜ SRİ LANKA KAMPÜSÜ, BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ SRİ LANKA KAMPÜSÜ, BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 50.yılına doğru ilerlerken, ilk kayıtlarını 2009 yılında alan GAÜ Sri Lanka kampüsü, yeni dönem ile birlikte 27 farklı bölümde öğrencilerine kapılarını açıyor.

Srilanka Metroplitan Koleji Kurucu Başkanı Dr. Siraz Meerasahib, GAÜ’ye gerçekleştirdiği ziyaretinde, GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ve Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk ile biraraya geldi. İki kurum arasında bulunan mevcut protokolün geliştirilmesi ve yeni açılacak bölümler ile ilgili görüşmede bulunuldu. Görüşmelerin ardından Akpınar ve  Meerasahib, GAÜ Sri Lanka Kampsü’nde açılacak olan yeni bölümler ve büyüme projeleri ile ilgili protokol anlaşması imzaladı.

GAÜ’nün 3 kıtada bulunan 7 kampüsünden birisi olan GAÜ Sri Lanka kampüsü, ilk kayıtlarını 2009 yılında almaya başlamasından bu güne kadar onlarca mezun verirken, 2018-2019 akademik yılı itibariyle toplam bölüm sayısını 27’ye çıkardı.

Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’da bulunan Metropolitan Üniversitesi dahilindeki GAÜ Sri Lanka Jenerik kampüsü bünyesinde, İngiliz Dili ve edebiyatı, Psikoloji, Hemşirelik, İşletme, Muhasebe, Uluslararası İşletme, Pazarlama, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Bankacılık ve Finans, Uluslararası İlişkiler, Erken Çocukluk Eğitimi, Siyaset Bilimleri ve Kamu Yönetimi, İngilizce Öğretmenliği, Hukuk ve Psikolojik danışmanlık ve Rehberlik lisans programları, Uygulamalı Sosyal Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık, Eğitim Yönetimi ve Denetimi, İngiliz Dili Eğitimi, Yönetici Dil Eğitimi, İşletme Yönetimi, Finans Yönetimi, Pazarlama Yönetimi ve Hukuk yüksek lisans programları ile, Eğitim Yönetimi, Denetimi ve Palnlaması, Psikoloji ve Yönetim Doktora programlarında öğrenci alacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, GAÜ’nün dünyanın 4 bir tarafında KKTC’nin adını taşımasının yanında, global eğitimi gerçek anlamda sergiledeğini vurgulayarak, yarım asıra yaklaşan bilimsel bilgi birikimi ile sınırlarını Kıbrıs’ın dışına taşımış; dünya ile bütünleşmiş küresel eğitimin merkezi haline geldiğiklerini ifade etti. Akpınar, Güney Asya’nın önemli bir liman ülkesi olan Sri Lanka’nın,  Girne Amerikan Üniversitesi Sri Lanka jenerik kampüsü ile akademik programlarının küresel rekabet ve iş dünyasına kazandırmasının KKTC  yükseköğretim sistemi için ise büyük öneme sahip olduğu söyledi. GAÜ’nün Sri Lanka yapılanmasının 10 yıla yakın süredir devam ettiğine vurgu yapan Akpınar, gerçekleştirdikleri görüşmeler neticesinde, GAÜ’nün bu yapı içerisinde dahada büyüyeceğine değindi.