MEZUN OLAN PSİKOLOJİ ÖĞRENCİLERİN PROFOSYONEL İŞ YAŞAMI DENEYİMİ EDİNMESİ BEKLENİR

Haberler

GAÜ'DEN

MEZUN OLAN PSİKOLOJİ ÖĞRENCİLERİN PROFOSYONEL İŞ YAŞAMI DENEYİMİ EDİNMESİ BEKLENİR

Girne Amerikan  Üniversitesi (GAÜ) Beşeri Bilimler Fakültesi  Psikoloji Bölümü öğrencilerine yönelik “TPÖÇG Nedir” semineri gerçekleştirildi.

1995 yılında psikoloji öğrencileri tarafından kurulan Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubunu tanıtan TPÖÇG üyeleri Atakan Karadağ ve Türker Ceyhun, GAÜ’de TPÖÇG nedir’i anlattı.

Atakan Karadağ, “Bir psikoloji öğrencisinin en başta akademik bilgiye ihtiyacı vardır. Psikoloji öğrencilerinin bu alanda sosyal çevreye ihtiyacı vardır. Mezun olan psikoloji öğrencilerin profosyonel iş yaşamı deneyimi edinmesi beklenir. Bunu öğrenciyken staj yaparak, araştırmalara katılarak, farklı topluluklara girerek sağlamaya çalışır. TPÖÇG bunları sağlamak için kurulmuş bir topluluktur” dedi.

GAÜ Beşeri Bilimler Dekanı Prof. Dr. Çiçek Ağayeva, “Okulumuz hem İngilizce hemde Türkçe psikloji eğitim vermektedir. Burada çok büyük emekler var. En üyük emek tabiki de bizim başkanımız Sayın Serhat Akpınar, Rektörümüz Sayın Kutsal Öztürk ve tabiki de bütün Akademik kadrolarımızındır. TPÖÇG’ün okulumuz öğrencilerini yalnız bırakmaması çok önemli. Daha öncesinde ev sahipliği yaptığımız kongreye tekrardan ev sahipliği yapmak isteriz okulumuz adına” dedi.