MOLDOVA AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ, 30 FARKLI ÜLKEDEN 50 ÜNİVERSİTEYİ AĞIRLADI

Haberler

GAÜ'DEN

MOLDOVA AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ, 30 FARKLI ÜLKEDEN 50 ÜNİVERSİTEYİ AĞIRLADI

MOLDOVA AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ’DEN, ULUSLARARASI KONFERANSA EV SAHİPLİĞİ 

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) kardeş üniversitesi olan Moldova Amerikan Üniversitesi (AUM),  “Uluslararası Yüksek Öğretimde Disiplinler Arası İşbirliği” konulu Uluslararası Konferansa ev sahipliği yaptı.

 AUM’un ev sahipliğinde gerçekleşen uluslararası konferansa, Gagavuzya Başkanı İrinaVlan, Moldova Eğitim Bakanı Monica Babuc, Türkiye Kişinev Büyükelçisi İskender Okyay, Azerbaycan Kişinev Büyükelçisi Gudsi Dursun Oğlu Osmanov, üst düzey devlet yetkilileri yanı sıra, 30 farklı ülkeden 50’nin üzerinde üniversite yetkilisi ile KKTC Turizm Baknalığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel, Eski Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, GAÜ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, Hukuk Danışmanı Aral Doğu ve KAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Oya Ertuğruloğlu katılım gösterdi.

 Kardeşliğin simgesi olan ekmek ve su ikramı ile başlayan konferans’ın açılış konuşmasını GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar gerçekleştirirken, ardından, Moldova Eğitim Bakanı Monica Babuc, Büyükelçi İskender Okyay, Büyükelçi Dursun Osmanov, AUM Kurucularından Gheorghe Avornic, Gagavuzya Başkanı Irina Vlah, KAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Oya Ertuğruloğlu ve Müsteşar Doç. Dr. İsmet Esenyel’de konuşma gerçekleştirdi.

Akpınar yapmış olduğu açıklamasında, AUM evsahipliğinde gerçekleşen konferans bünyesinde, üniversitelerin yapılarına innovatif  bakış getirecek fikirler ve araştırmaların paylaşıldığını belirterek, üniversitelerarası ve üniversite içi fakülteler arası işbirliği çalışmalarına yön tutacak konuların tartışıldığını söyledi. Akpınar, konferansta üniversiteler arası ortak diploma programları kadar, öğrencilere yan dal, çift dal uygulamasının nasıl ilerletilebileceği hakkında kapsamlı sunumlar yapıldığını vurguladı. Bu şekilde yapılacak işbirliklerinin, fakültelerin ilerlemesini sağlayacağına vurgu yapan Akpınar, öğrencilerin de mezuniyet sonrası kariyerlerinde daha çok fırsatı değerlendirmelerine fırsat tanınacağının da altının çizdi.