GAÜ ÖĞRENCİLERİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE ÖNEM VERİYOR

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ÖĞRENCİLERİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE ÖNEM VERİYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Konaklama Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu Turizm Bölümü öğrencileri, bir çok alanda organize ettikleri sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi.

 

Dersin öğretim görevlisi Tuncel Ertan yaptığı açıklamasında, GAÜ Turizm Bölümü olarak, Resort Development Management dersi kapsamında, Alsancak Milli Park alanında ağaçlandırma yaptıklarını söyledi. Ertan, her dönem ders kapsamın en az iki tane sosyal sorumluluk projelerine yer vermeye özen gösterdiklerini vurgulayarak, deniz, kum, güneş üçlüsünün Kuzey Kıbrıs turizmi için hayati önem taşıdığını, fakat alternatif turizm çeşitlerinin ve yeni turistik alanlarında gerekli olduğunun altını çizdi. Ertan, bu konuda ciddi adımlar atıldığını ve milli parkında hem turistler hem yerel halk için önemli olduğunu söyleyerek, bu çerçevede bölüm olarak katkı koymak istediklerini, öğrencileri ile birlikte toplamda 30 adet çam ağacı dikerek, hem doğaya; hemde park içinde ki görselliğe katkı sağladıklarını iletti.

Turizm eğitimine de değinen Ertan, Girne Amerikan Üniversitesin de verdiklerin turizm eğitimin yüksek standarlarda olduğunu, uygulamalı otelleri olan Le Chateau Lambousa ve Celebrity otel`in öğrencileri için büyük avantaj sağladığını söyledi. Ertan  ayrıca yeni eğitim dönemi için bir çok yeni aktivite ve uygulamaları olacağının müjdesini verdi.