-GAÜ KURUCU REKTÖRÜ'NDEN BAKANLIKLARA ZİYARETLER

Haberler

GAÜ'DEN

-GAÜ KURUCU REKTÖRÜ'NDEN BAKANLIKLARA ZİYARETLER

AKPINAR; `BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA`,  `EKONOMİ VE ENERJİ`  BAKANLARI  İLE BİR ARAYA GELDİ.

Girne Amerikan Üniversitesi  Kurucu Rektörü Serhat Akpınar; Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdi Nami`yi makamında ziyaret ederek,  görevlerinde başarı temennilerini iletti. Akpınar`a gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk de eşlik ederek,  görüşme ve temaslara katıldı.

GAÜ Rektörlüğü, nezaket ziyareti niteliğinde yapılan temaslar ile ilgili olarak yayınladığı açıklamada şu satırlara yer verdi; " Kurucu Rektörümüz Sayın Serhat Akpınar ile Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kutsal Öztürk, geçtiğimiz günler içerisinde; Atanmalarını müteakiben KKTC`nin 40`ıncı Hükümeti`nin bakan ve bakanlıklarını ziyaret programı çerçevesinde iki bakanlığımızı ziyaret ederek, hükümetimizin değerli bakan üyeleri; Sayın Tolga Atakan ve Sayın Özdil Nami ile görüşmelerde bulunmuşlardır.

Yapılan görüşmeler özde nezaket ziyareti niteliğini taşırken, ilgili bakanlara,  görevlerini sürdürecekleri esnadaki çalışmalarında; Kurucu Rektörümüz,  Sayın Akpınar tarafından başarı temenni edilmiş, Girne Amerikan Üniversitesi`nin de; Ülkemizin gelişimi ve istikrarına yönelik iş birliğine açık paydaları bir kez daha hatırlatılmıştır.

Görüşmelerin, bakanlıkların sorumluluğu bazındaki ana hatları şu şekilde gelişmiştir. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı`na yapılan ziyaret sırasında Sayın Tolga Atakan`a, bakanlığının en önemli konu başlıklarından biri olan `havacılık` ile ilgili olarak,  GAÜ`nün elde ettiği yüksek pozisyon istatistikleri aktarıldı. Kurucu Rektörümüz Sayın Serhat Akpınar`ın gündeme taşıdığı havayolu ve hava taksi projeleri hakkında Bakan Atakan’a özel bilgilendirme yine bizzat Sayın Akpınar tarafından yapılmıştır. Görüşmenin son safhasında ise; KKTC`de pilotaj eğitimlerini uçuşlu kısımlarının başlatılabilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verilmiş, destek talebi iletilmiştir.

Çok yakın zaman aralıkları ile gerçekleşen diğer ziyaret ise, Ekonomi ve Enerji Bakanı; Sayın Özdil Nami nezdinde olmuştur. Bu ziyarette de; Kurucu Rektör Akpınar, GAÜ’nün gelişim süreci hakkında güncellenmiş bilgi paylaşımında bulunurken, Bakan Nami`ye; 2018 Yılı için ön görülen projelerin içerik bilgilerini de aktarmıştır. Yıl içerisinde ulusal ekonominin büyümesi yönünde,  GAÜ`nün yüksek katkıları olacağının ifade edildiği görüşmelerde; Merkez Girne Kampüsü`nün fiziki büyümesinin ana hatları da tarif edildi.

Girne Amerikan Üniversitesi`nin  iş birliği konusundaki `samimiyeti`nin devam edeceği mesajının verildiği görüşmenin son kısmında; GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, üniversitelerin ülke ekonomisine olan büyük katkısını yinelemiş, GAÜ olarak; yerel güç değil, `uluslararası güç` hedefi doğrultusunda  büyümeye devam edeceklerini ifade etmişlerdir."