GAÜ CİHAT ŞENER’İ, 15-16 OCAK’TA, ŞANLIURFA VE GAZİANTEP’Lİ ÜNİVERSİTE ADAYLARI İLE ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ CİHAT ŞENER’İ, 15-16 OCAK’TA, ŞANLIURFA VE GAZİANTEP’Lİ ÜNİVERSİTE ADAYLARI İLE ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Türkiye genelinde, Eğitimci-Yazar Cihat Şener ile; üniversite adaylarına yönelik, “Üniversiteye Girişte Yeni Sistem” konulu seminer dizisi düzenliyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapıan açıklamada, seminerlerin ilk ayağının 15 Ocak 2018 Pazartesi günü 10:30’da Şanlıurfa Milli Eğitim Konferans Salonu ve 16 Ocak 2018 Salı günü ise aynı saatte Gaziantep Şehitkamil Belediyesi işbirliği ile, Şehitkamil Kültür ve Kongre Salonu’nda gerçekleşeceği belirtildi. Ayrıca, GAÜ Rektör Yardımcısı Doç.Dr. Sualp Davut ve GAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkan Yardımcısı Uğur Uysal Yorulmaz’ında katılımı ile gerçekleşecek olan seminerlerin, tüm üniversite adaylarınına yönelik olduğu bildirildi.

GAÜ Rektör Yardımcısı Doç.Dr. Sualp Davut yaptığı açıklamada, “Girne Amerikan Üniversitesi olarak son yıllarda Türkiye’de ki üniversite adaylarına yararlı seminerler ve konferanslar vermekteyiz. Bu seminerler Ocak ayında üniversitemiz tarafından başlatılıyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibari ile, YÖK’ün de bildirdiği gibi; yeni bir sınav sistemi uygulanacak. Yeni sınav sisteminde köklü değişiklikler yapıldı ve bir günde iki oturum gerçekleştirilecek. Ayrıca öğrencilerin yeni sınav sistemini daha iyi anlayabilmeleri için, bu seminerleri düzenlemekteyiz. Türkiye’nin doğusundan batısına yayılmış bir seminer dizimiz olacak ve bu seminer dizimizin ilk ikisi 15 Ocak Pazartesi günü Şanlıurfa ve 16 Ocak Salı Günü Gaziantep’de gerçekleşecek” dedi.