GAÜ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜNDEN DÖNEM SONU KONSERİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜNDEN DÖNEM SONU KONSERİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi, Müzik Öğretmenliği Bölümü Yıl Sonu Konseri Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde Düzenlendi. Dönem boyunca öğrencilerin öğrendiği bilgileri seyircilerle paylaşmak amacı ile düzenlenen Yıl Sonu Gösterisi’nde klasik, popüler ve halk müzikleri seslendirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan GAÜ Müzik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ahmet Sönmezler, Müzik Öğretmenliği Bölümünün, kurulduğu günden itibaren dördüncü konserini gerçekleştirdiklerini belirterek, Müzik Öğretmenliği Bölümü akademisyenleri olarak büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirtti. Sönmezler açıklamasının devamında ise şunlara değindi;

“Geleneğimizi devam ettirerek bütün dönem içinde yaptığımız özverili çalışmaları sizlerle buluşturmak istedik. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizi çok özverili bir biçimde yılmadan, bıkmadan, usanmadan çalıştılar ve çok güzel parçaları sizler için hazırladık” dedi.

GAÜ Rektörü Prof.Dr. Kutsal Öztürk ise yaptığı konuşmada, müziğin; acımızda, başarılarımızda ve zaferlerimizde bizlerle beraber olduğunu ve müziğin anımızdaki ruhaniyetimize tesir ettiğini ifade etti. Öztürk konuşmasının devamında; “Ben bu yılsonu gösterimizde şimdiye kadar yapmış oldukları çalışmalarla başarılı hale gelmiş olan öğrencilerimize ve çok değerli öğretim üyelerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Arslan ise konuşmasında, GAÜ Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünün hazırlamış olduğu konserin, kendileri için çok önemli olduğunu, Müzik Öğretmenliği bölümünün yeni gelişen, gittikçe güçlenmeye devam eden bir bölümolduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, GAÜ Müzik Öğretmenliği Akademisyeni Yrd. Doç. Dr. Deniz Sever’in piyano resitali ve bölüm öğrencilerin solo ve grup performansları sergilendi.